Και πρόσθετες περικοπές στο 2004

Και πρόσθετες περικοπές στο 2004

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την πρόοδο των εργασιών για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και από τις εξελίξεις στην οικονομική πτυχή αυτής της προετοιμασίας, εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης κατά τη χθεσνή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού της Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ).

Παράλληλα, επισημαίνοντας ότι υπολείπονται μόλις 13 μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με την ίδια αμείωτη ένταση και την υψηλή αποτελεσματικότητα που δείξαμε μέχρι σήμερα».

Θετικό το αποτέλεσμα

Ο κ. Σημίτης υποστήριξε στην εισαγωγική του ομιλία ότι «σήμερα, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι μιλούν με θετικά λόγια και επαίνους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004», για να συμπληρώσει ότι «το θετικό αποτέλεσμα το οποίο έχουμε πετύχει δεν υπήρξε ούτε αυτονόητο ούτε εξ ορισμού δεδομένο. Ηταν και είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Αυτή η σκληρή και μεθοδική δουλειά πρέπει να συνεχισθεί μέχρι το τέλος, μέχρι την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν θα πρέπει να υπάρξει, όπως πολλοί λέγουν, η νοοτροπία της δουλειάς της τελευταίας στιγμής. Εμείς έχουμε αποδείξει από το μέχρι τώρα έργο μας πως αυτό δεν υφίσταται». Και αφού σημείωσε ότι δεν επιθυμεί τα λόγια του αυτά να εκληφθούν «ως συνήθεις νουθεσίες», αλλά το κάνει διότι πράγματι πρέπει να υπάρχει διαρκής συντονισμός και συνεχής παρακολούθηση των ολυμπιακών έργων και δράσεων μέχρι την ολοκλήρωσή τους, ειδικότερα τώρα κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα οικονομικά ζητήματα. «Εχει επιτελεσθεί πολύ σημαντική πρόοδος στο θέμα των οικονομικών» είπε. «Η Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική δουλειά και όπως προκύπτει από τις μέχρι σήμερα εργασίες της έχουν αντιμετωπισθεί με επιτυχία διάφορα οικονομικά ζητήματα που μας απασχόλησαν στο παρελθόν. Οι δυσκολίες και ασυμφωνίες του παρελθόντος έχουν εκλείψει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για το ότι επετεύχθη μείωση των λεγόμενων ολυμπιακών προσαρμογών από τα 240 στα 80 δισ., ενώ ο υπουργός Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκης θεωρεί εφικτές και περαιτέρω περικοπές.

Οι επιτροπές της ΔΟΕ

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Τύπου και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κ. T. Χυτήρης, μεταξύ άλλων είπε «ότι υπάρχει πλέον μια συνεχής παρουσία επιτροπών της ΔΟΕ στην Αθήνα, τα μέλη των οποίων παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι επιτροπές αυτές ασχολούνται κυρίως με θέματα τεχνικής φύσεως».

Κατηγορίες για αδιαφάνεια από την κ. Πετραλιά

Με δηλώσεις της η υπεύθυνη του Τομέα Ολυμπιακών Αγώνων βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, έκανε λόγο για «τακτική της αδιαφάνειας και των επιλεκτικών εφαρμογών» εκ μέρους της κυβέρνησης. Και αφού επισήμανε ότι δεν υπάρχει επισήμως από την κυβέρνηση ακριβής ενημέρωση για το ύψος των ολυμπιακών προσαρμογών, πρόσθεσε: «Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα πληρώσουν για τα επόμενα 25 χρόνια τα ολυμπιακά δάνεια της κυβέρνησης από τράπεζες του εξωτερικού, προκειμένου να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» των προϋπολογισμών των ολυμπιακών έργων, αποτέλεσμα χωρίς καμιά αμφιβολία της «εξαιρετικής» δουλειάς των κυβερνητικών επιτροπών, υποεπιτροπών, αρμοδίων και συναρμοδίων κ.λπ. είναι πλέον φανερό σε όλους ότι όσο γρηγορότερα απαλλαγεί η ολυμπιακή προετοιμασία της χώρας από την αλαζονική και καθεστωτική νοοτροπία των κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ, τόσο το καλύτερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή