Ετοιμη η Νέα Δημοκρατία για τη μάχη των εκλογών

Ετοιμη η Νέα Δημοκρατία για τη μάχη των εκλογών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορά στις κομματικές δραστηριότητες και εκτενή παρουσίασή τους, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκλεισε της εργασίες της χθεσινής συνόδου.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι όσα η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να επιτύχει σε 10 χρόνια θα τα λύσει σε ένα εξάμηνο και χαρακτήρισε αξιόλογη και αποτελεσματική την προσπάθεια της Ν.Δ., που παρουσιάζει έργο πολιτικό και κομματικό.

«Η καθολικά ομολογούμενη επιτυχία της παρουσίασης των δύο τομέων του προγράμματος της Ν.Δ., της Παιδείας και του Αγροτικού, δίνει το στίγμα της σωστής προσέγγισης από μέρους μας και της αποδοχής της από την κοινωνία».

Νέα τοπικά γραφεία

Οι προτάσεις νόμων για την ποιοτικότερη λειτουργία του κράτους, που προεκλογικά ευαισθητοποιούν τον κ. Σημίτη και η συντονισμένη κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, καταγράφουν μόνο θετικά σχόλια απο τους πολίτες. «Οταν το ΠΑΣΟΚ, σε περίοδο εσωκομματικών εκλογών «κλείνει» τα τοπικά γραφεία του και από έλλειψη ενδιαφέροντος στις νομαρχιακές του οργανώσεις ο υποψήφιος επικεφαλής είναι ένας, εμείς «ανοίγουμε» 20 νέα τοπικά γραφεία απο τα οποία εννέα το α΄ εξάμηνο του 2003», ανέφερε συγκεκριμένα ο γραμματέας της Ν.Δ.

Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε στη συνέχεια τα αποτελέσματα της συνεργασίας των Γραμματειών Πολιτικού Σχεδιασμού και Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Ισντιτούτου Δημοκρατίας και όλων των γραμματειών του κόμματος, της ΟΝΝΕΔ και των κοινοβουλευτικών Τομέων.

«Ξεφύγαμε απο τις τετριμμένες κοινωνικές εκδηλώσεις, που όμως είναι αναγκαίες για την οικονομική επιβίωση των οργανώσεων. O πολιτικός διάλογος γίνεται σε συγκεντρώσεις πολιτικού προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου Ευρωπαϊκού Συντάγματος προχώρησε με την εισήγησή της η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαριέττα Γιαννάκου. H βουλευτής αναφέρθηκε στους στόχους του Ευρωσυντάγματος και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η κατάρτισή του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη «ρήτρα αλληλεγγύης».

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη επί του θέματος της ελληνικής προεδρίας και της θρυλούμενης τοποθετήσως του κ. Σημίτη στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο διορισμός Επιτρόπου

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν θυμάται καμία προεδρία να χαρακτηρίσθηκε «αποτυχημένη» και διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένας απο τους επιτρόπους που συγκροτούν το Σώμα των Επιτρόπων.

«Συνεπώς, στην υποθετική περίπτωση που ο κ. Σημίτης διοριζόταν σ’ αυτήν τη θέση, η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα χάσει το δικαίωμα να διορίσει επίτροπο της δικής της επιλογής, αφού η Ελλάς θα έχει καλύψει την ποσόστωση» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας: «Σε καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δεν θα εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα» και θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ που άσκησε και τις τέσσερις προεδρίες της χώρας μας, ουδέποτε, όσο κυβερνούσε, εκχώρησε το δικαίωμα επιλογής επιτρόπου στη Ν.Δ. ή σε άλλο κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή