Τέλος καλό, όλα καλά(;) με τον N. Χατζηνικολάου

Τέλος καλό, όλα καλά(;) με τον N. Χατζηνικολάου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νίκος Χατζηνικολάου» έγραφε με κεφαλαία γράμματα η κορδέλα που εμφανίστηκε στο κάτω μέρος της οθόνης όταν άρχισε το χθεσινό κεντρικό δελτίο του Mega, ώστε να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις. Ναι, ήταν ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου αυτοπροσώπως, ύστερα από απουσία εφτά ημερών, και όχι κάποιος σωσίας του, όπως θα υπέθετε κάποιος κακεντρεχής!

Σιωπηρή συμφωνία

Η Μega-λη Τρίτη αποδείχτηκε μικρομεσαία. Το προαναγγελθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Τηλέτυπου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της οσφυαλγίας που ανάγκασε τον Χρήστο Λαμπράκη να νοσηλευθεί εκτάκτως στον Ευαγγελισμό. Ομως με κοινή σιωπηρή συμφωνία ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη των τεσσάρων εκδοτών στο πρόσωπο του κ. Χατζηνικολάου.

Οι συμφιλιωτικές κινήσεις είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Την Παρασκευή, λίγο πριν καθηλωθεί στο κρεβάτι του πόνου, ο κ. Λαμπράκης, όπως διαδόθηκε ευρέως, είχε στείλει επιστολή στον πάντα εν ενεργεία διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega. Αν και το περιεχόμενό της δεν δημοσιοποιήθηκε, το περιεχόμενό της κάλυψε σε θέματα ουσίας τον κ. Χατζηνικολάου.

Το διευθυντήριο

Συναινετικό ήταν και το κλίμα που χαρακτήρισε τις χθεσινές επαφές του Ηλία Τσίγκα, διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού, με τους τέσσερις εκδότες. Κατά τις επαφές αυτές, εκείνος τούς μετέφερε τις προτάσεις του κ. Χατζηνικολάου για αλλαγές στη στελέχωση των δελτίων ειδήσεων, για τις οποίες δεν φαίνεται να έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής αντιρρήσεις. Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, το «διευθυντήριο» θα συσταθεί μεν, με τη διαφορά ότι δεν θα συνεδριάζει καθημερινά, αλλά άπαξ της εβδομάδας. Το επίμαχο πλέον ζήτημα δεν είναι πια η ύπαρξη του διευθυντηρίου, αλλά η σύνθεση και οι αρμοδιότητες των μελών του. «Τέλος καλό», λοιπόν, για την πέτρα του σκανδάλου, αλλά ένα ερώτημα συνοδεύει το «όλα καλά», καθώς άγνωστη παραμένει η ισχύς και η κατεύθυνση των απόνερων της κρίσης.

Λήξαν θεωρείται τυπικά το θέμα, η κατά μέτωπον σύγκρουση απεφεύχθη, όμως τίποτα δεν διαβεβαιώνει ότι το μέτωπο των «τεσσάρων» θα παραμείνει αρραγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή