Νέα επίθεση Ν.Δ. για το X.A.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχή της αποδομήσεως τού μετά τον ανασχηματισμό κυβερνητικού αναχώματος θεωρεί η Νέα Δημοκρατία την «υπόθεση Θωμαδάκη».

Οπως ανέφεραν χθες κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εμφανίσθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με θέσεις που «άδειασαν» ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατέδειξε ότι στον κυβερνητικό χώρο μετά την αναδόμηση άρχισε η… αποδόμηση.

Οπως τόνισε χθες στην «K» κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ., το ότι ο κ. Θωμαδάκης εμφανίσθηκε αποφασισμένος να εκφράσει τις απόψεις του χωρίς να υπολογίσει το κόστος, δείχνει ότι «κάποιοι, διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ, κρατικοί λειτουργοί έχουν αποφασίσει να μη υποκύψουν από εδώ και στο εξής σε πιέσεις και «να διαχωρίσουν τη θέση τους από το σύστημα, ασχέτως του ότι ο πρόεδρος της E.K. προσπάθησε να ανασκευάσει όσα κατέθεσε». Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για το άνοιγμα των κωδικών, όπως είχε προαναγγείλει.

Η ίδια πηγή τόνισε στην «K» ότι το θέμα του «ανοίγματος των κωδικών» που εξήγγειλε ο κ. Σημίτης αποτελεί έμπνευση του στενού του συνεργάτη και γραμματέως του υπουργικού Συμβουλίου κ. Κοσμίδη, με την οποία, όμως, δεν έχει ταυτισθεί -παρ’ ότι την απεδέχθη- ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νικ. Χριστοδουλάκης.

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις

«Σαφέστατα, ο κ. Χριστοδουλάκης δεν έχει προσωπικούς λόγους, αφού οι δικές του συναλλαγές έχουν δημοσιοποιηθεί. Είναι, όμως, προφανές ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ή φοβάται ανεξέλεγκτες καταστάσεις», τονίζει ο κορυφαίος παράγων της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Σε ερώτησή μας αν και η Ν.Δ. έχει λόγους να φοβάται από τυχόν άνοιγμα των κωδικών των βουλευτών της, η απάντηση έχει ως εξής: «Μπορεί να επισημανθούν και δικοί μας βουλευτές με εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο. Ποιος, όμως, βουλευτής της Ν.Δ. μπορεί να κατηγορηθεί ότι είχε εσωτερική πληροφόρηση;».

Χθες, εξάλλου, ο επικεφαλής του τομέα Οικονομικών της Ν.Δ. βουλευτής Γ. Αλογοσκούφης, με δήλωσή του στην «K» τόνισε ότι «με τις δηλώσεις του κ. Θωμαδάκη δικαιώθηκε πλήρως η θέση της Ν.Δ. ότι η διαφάνεια γύρω από το Χρηματιστήριο μπορεί να διασφαλισθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση και γι’ αυτό το κόμμα της θα φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Καραμανλής έχει ζητήσει να ανοίξουν, με νομοθετική ρύθμιση, οι κωδικοί όχι μόνο των βουλευτών αλλά όλων των κρατικών λειτουργών, όπως διοικητών κρατικών τραπεζών.

Τα στελέχη τραπεζών

Σχετικά με την πρόταση αυτή, ρωτήθηκε χθες από την «K» στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, ο οποίος απάντησε διά της ερωτήσεως «υπάρχει κανείς που να νομίζει ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι συναλλαγές του κ. Σπυριούνη από εκείνες, π.χ., του κ. Στουρνάρα;». H ίδια πηγή τόνισε ότι τα στελέχη των κρατικών τραπεζών έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή