Διάλογο για αλλαγές προτείνει τώρα η B. Παπανδρέου

Διάλογο για αλλαγές προτείνει τώρα η B. Παπανδρέου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανένα πρόβλημα» από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Μαθηματικό Τύπο ανάθεσης των μεγάλων έργων, διαπιστώνει η καθ’ ύλην αρμόδια κ. Βάσω Παπανδρέου. Σε δηλώσεις της, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε ότι η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία τίθεται θέμα ακυρότητας του Μαθηματικού Τύπου, εξαιτίας του αποκλεισμού των εξαιρετικά χαμηλών προσφορών, «δεν θίγει την ουσία του Μαθηματικού Τύπου», καθώς, ήδη από τα τέλη Ιουνίου, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προχωρήσει σε βελτιωτική ρύθμιση επιτρέποντας τη συμμετοχή και την αιτιολόγηση και των εξαιρετικά χαμηλών προσφορών.

Παράλληλα, η κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ως «συμπτωματική» την αποστολή πρόσκλησης (σ.σ. αργά χθες το βράδυ και μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ) προς το Τεχνικό Επιμελητήριο και τις κατασκευαστικές εταιρείες για την έναρξη διαλόγου με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας σε πέντε σημεία. «Πριν από 1-2 μήνες είχα πει δημόσια ότι μελετάμε τρόπους βελτίωσης του Μαθηματικού Τύπου και δεχόμαστε προτάσεις. Αυτό το είχε πει και ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αυτές τις προτάσεις τώρα κάνω προς τους εκπροσώπους των φορέων, ώστε να προχωρήσουμε σε κάποιες βελτιωτικές τροποποιήσεις και όχι σε κατάργηση του Μαθηματικού Τύπου», κατέληξε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή