ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Προσωρινές άδειες για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Προσωρινές άδειες για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας καθώς και προσωρινών αυτοκινούμενων κεραιών για τις ανάγκες αποκλειστικώς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα δοθούν σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Οπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, η υπερφόρτωση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων επιβάλλει επί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την εγκατάσταση κεραιών εντός των ολυμπιακών εγκαταστάσεων καθώς και ασυρματικών αυτοκινούμενων συστημάτων ή μεταφερόμενων κατασκευών. Με άλλη εξάλλου παράγραφο της ίδιας τροπολογίας προβλέπεται η δυνατότητα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να εκχωρήσει προσωρινά και μέχρι τη λήξη των Αγώνων ραδιοσυχνότητες εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες σε ασυρματικά δίκτυα απαραιτήτως για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εφόσον αυτά αφορούν ολυμπιακούς χρήστες, μέσα ενημερώσεως, την Ολυμπιακή Οικογένεια ή την οργανωτική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ – ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Προσλήψεις 7.200 εκπαιδευτικών

Εν μέσω των εξελίξεων για την πρόταση της κυβέρνησης περί τον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης συναντήθηκε χθες για δύο ώρες με τον υπουργό Παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου. H ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε σειρά σημαντικών εκπαιδευτικών ζητημάτων, που αναμένεται να τεθούν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις διακοπές – πιθανότητα στις 28 Αυγούστου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος, ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει ήδη λάβει την τελική του μορφή και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Συζητήθηκε, επίσης, και το δεύτερο σκέλος της διεύρυνσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ίδρυση νέου «πακέτου» τμημάτων AEI και TEI. Τέλος, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις περί τους 7.200 εκπαιδευτικούς, ενώ ο κ. Ευθυμίου ανακοίνωσε ότι η διδασκαλία των Αγγλικών θα αρχίζει από την Γ΄ Δημοτικού.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Για τη μερική απασχόληση

Η κατάργηση με νόμο του 2002 (ν.3051) του ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους OTA και τα ΝΠΙΔ του δημοσίου τομέα αφορά το τακτικό προσωπικό και όχι το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αυτό προσδιορίζεται με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση. Με την ίδια τροπολογία ζητείται νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θα καθορίζονται οι υπόχρεοι σε δήλωση «πόθεν έσχες» δημόσιοι υπάλληλοι.

ΣΥΜΦΩΝΑ ME ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

«Πέφτει» η βάση στα ΤΕΕ

Ευκολότερα θα προάγονται εφεξής οι μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (TEE) καθώς σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κατετέθη από το υπουργείο Παιδείας για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η βάση για την προαγωγή από 13 θα «κατέβει» στο 10. Επίσης, ο γενικός μέσος όρος θα προκύπτει μόνο από το μέσο όρο των μαθημάτων που εξετάζονται γραπτά. Βέβαια, η αλλαγή αυτή δεν αναμένεται να τονώσει σημαντικά το ενδιαφέρον για τα TEE, καθώς σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας παραμένει η «δυσκολία» στη μετάβαση από τα TEE στα TEI. Ενώ δύο στους τρεις αποφοίτους Ενιαίων Λυκείων εισάγονται σε AEI και TEI, μόλις ένας στους οκτώ αποφοίτους TEE εισάγεται σε ΤΕΙ.

ΓΡΑΜΜΕΣ SOS ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ψυχολογική υποστήριξη

Πολύ θετικά τα πρώτα αποτελέσματα της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης SOS για τις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Γ. Παπαντωνίου. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31η Μαΐου 2003, οι τρεις τηλεφωνικές γραμμές SOS, μία για κάθε όπλο, δέχθηκαν 925 κλήσεις, από τις οποίες το 81% ήταν από στρατευμένους, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ενώ το υπόλοιπο 19% από συγγενείς υπηρετούντων. Από αυτό το 81%, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό κλήσεων, πραγματοποιήθηκαν από οπλίτες θητείας και το υπόλοιπο 11% από επαγγελματίες. Υπενθυμίζεται ότι για τον Στρατό Ξηράς, το ατελές, 24ωρης λειτουργίας νούμερο ψυχολογικής υποστήριξης SOS που λειτουργεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, είναι το 800 11 45551, για την Πολεμική Αεροπορία το 800 11 45552 και για το Πολεμικό Ναυτικό το 800 11 45553.

ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΗΣ «K» ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ

Βραβείο ήθους

Με το βραβείο ήθους και ευρωπαϊκού προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» που απονέμει η Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, θα τιμηθεί η συντάκτρια της «K» Χριστίνα Δαμουλιάνου. H τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μελά με την ευγενική χορηγία του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θ. Καρατζά, ο οποίος θα απονείμει τα πέντε συνολικά βραβεία που αποφάσισε η επιτροπή της Ενωσης.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ME TO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΚΡΑΜΑ»

Δήλωση Σωκράτη Κόκκαλη

Με αφορμή σχόλια στον Τύπο, τα οποία συσχετίζουν το μηνιαίο περιοδικό «Κράμα» με τον επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο πρόεδρος της Ιντρακόμ με ανακοίνωσή του «αποσαφηνίζει ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχει με το περιοδικό, ούτε ως προς την ιδιοκτησία του ούτε ως προς το περιεχόμενό του. Ως εκ τούτου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ουδείς δικαιούται να διατυπώνει συμπεράσματα για τις απόψεις του πέραν των δηλώσεων που διατυπώνονται από τον ίδιο και επίσημα από την εταιρεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή