Διαλυμένο το δίκτυο της Πρόνοιας

Διαλυμένο το δίκτυο της Πρόνοιας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ανάδειξη των πραγματικών κενών της κυβερνητικής πολιτικής θα απαντάει εφεξής η Ν.Δ. σε κάθε προσπάθεια προβολής του κυβερνητικού έργου, η οποία θα κρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποβλέπει και μόνον στον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης. Αυτό συνάγεται από την επιλογή του κ. Καραμανλή να επισκεφθεί αιφνιδίως χθες το προβληματικό Ιωσηφόγλειο Ιδρυμα στη N. Σμύρνη, την ώρα ακριβώς που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στα Γρεβενά προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο της πόλης. Οπως μάλιστα έλεγαν στελέχη της Ρηγίλλης, η εμμονή της Ν.Δ. να καταδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η ιδανικότερη απάντηση στην εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταστρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αναδεικνύοντας προσχηματικά σε μείζονα πολιτικά ζητήματα το άνοιγμα των βουλευτικών κωδικών και τον εκλογικό νόμο.

Τα πραγματικά προβλήματα

Η τακτική αυτή της Ν.Δ. που «επανενεργοποιήθηκε» χθες με τη μέθοδο των απροειδοποίητων επισκέψεων του κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από το προσωπικό του προβληματικού, όπως απεδείχθη, ιδρύματος της N. Σμύρνης. «Στον κρίσιμο τομέα της Πρόνοιας» είπε, «κρίνεται και αξιολογείται η κοινωνική ευαισθησία και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, οι επιδόσεις της οποίας είναι απαράδεκτες». Κάλεσε ευθέως τον πρωθυπουργό «αντί για μεγάλα λόγια και χάρτες σύγκλισης, να ανακαλύψει την πραγματικότητα».

Η Παιδόπολη και η Ειδική Επαγγελματική Σχολή της Νέας Σμύρνης που σχεδιάστηκε για μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, φιλοξενεί αυτήν τη στιγμή μόλις 13 παιδιά, ενώ οι εγκαταστάσεις του θα μπορούσαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε δεκάδες. Οπως τόνισε και ο κ. Καραμανλής «στη συγκεκριμένη σχολή, θα μπορούσαν να αποκτούν προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς, σήμερα τίποτα από αυτά δεν γίνεται με συνέπεια ένας καίριος θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης να εγκαταλείπεται και να μένει αναξιοποίητος».

Η τακτική του αιφνιδιασμού, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, απέδωσε, καθώς αμέσως μετά την άφιξη του κ. Καραμανλή επί τόπου έσπευσε -προφανώς με εντολή του υπουργού Υγείας- ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Βίγλας.

Δεν είναι τυχαίο δε ότι επακολούθησε σφοδρή επίθεση στον κ. Καραμανλή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που απέδωσε την αιφνίδια επίσκεψή του σε «αντισταθμιστικούς λόγους εντυπώσεων» για τα εγκαίνια του νοσοκομείου των Γρεβενών και καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «ματαιοπονεί την ώρα που το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρώνεται και θα παρουσιάζεται». Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε και ο νέος υφυπουργός Υγείας (και πρώην βουλευτής της Ν.Δ.) κ. Βασ. Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε για «λαϊκίστικες εμφανίσεις του κ. Καραμανλή», απέδωσε την εγκατάλειψη της παιδόπολης σε «μακρόχρονο δικαστικό αγώνα με το ίδρυμα» και υποστήριξε ότι «η πολιτική του υπουργείου αποβλέπει πλέον στην ανάπτυξη προγραμμάτων αναδοχής και όχι ιδρυματοποίησης των παιδιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή