Επίκαιρη ερώτηση για μαθηματικό τύπο

Επίκαιρη ερώτηση για μαθηματικό τύπο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη επερώτηση για τον περιβόητο «μαθηματικό τύπο» κατέθεσαν χθες στη Βουλή βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Σ. Τσιτουρίδη. «Επί σειράν ετών η Νέα Δημοκρατία επέμενε και αποδείκνυε πως η εφαρμογή του «μαθηματικού τύπου»», επισημαίνεται στο κείμενο, «στη βάση του οποίου επιλέγεται ο ανάδοχος στα δημόσια έργα, σε συνδυασμό μάλιστα με την αναγκαστική συγχώνευση των εργοληπτικών εταιρειών, δημιούργησε ολιγοπώλια, ευνόησε προκλητικά συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρείες, καλλιέργησε φαινόμενα διαπλοκής και αδιαφάνειας και επιβάρυνε υπέρμετρα το κόστος των δημοσίων έργων.

Με τη διαχρονική συμπαιγνία ΥΠΕΧΩΔΕ και μερίδας εργολάβων το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με τεράστια ποσά, αφού έτσι όπως ήταν δομημένο το σύστημα, αποκλείονταν από την αξιολόγηση οι χαμηλότερες προσφορές. Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων, από το 1998 μέχρι σήμερα, μέσω προσυνεννοήσεων και παιχνιδιών χειραγώγησης των προσφορών, είναι, σύμφωνα με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς, και μόνο για έργα που διεκδίκησαν οι τεχνικές εταιρείες H΄ τάξεως, ένα υπερβάλλον κόστος που ξεπερνά τα 300 δισ. δρχ», καταλήγουν οι επερωτώντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή