«Σας παρακαλώ, μη μισείτε τους Αμερικανούς»

«Σας παρακαλώ, μη μισείτε τους Αμερικανούς»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κ. Θεοδωράκη (παρακαλώ συγχωρείστε την άγνοιά μου αν χρησιμοποιώ λάθος προσφώνηση)

Είμαι 17 χρονών, γεννήθηκα και ζω στην Αμερική. Είμαι μουσικός και αγαπώ όλα τα είδη μουσικής και όλες τις μουσικές παραδόσεις. Είμαι επίσης, όπως πιστεύω ότι είναι και σημαντική μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού, υπέρμαχος της ειρήνης. Διάβασα στην ιστοσελίδα σας τις τρεις δηλώσεις αναφορικά με τον «πόλεμο με το Ιράκ» όπως λέγεται στη δική σας πλευρά του ωκεανού.

Ενώ συμφωνώ με τη μεγάλη πλειοψηφία των δηλώσεών σας, βρήκα τη βαθύτερη λογική τους πολύ ενοχλητική. Ας γίνει γνωστό ότι ο Τζορτζ Μπους ΔΕεκπροσωπεί τον αμερικανικό πληθυσμό και ότι πολλοί, μεταξύ των οποίων και εγώ, τον αντιμετωπίζουν ως καουμπόι, ως αδίστακτο εγκληματία, δολοφόνο και τύρανο. Τον μισώ τουλάχιστον για όσους λόγους τον μισείτε κι εσείς. Παρότι είμαι μακριά από τον πόνο που προξενεί στην Ευρώπη, δεν τον αγνοώ. Επίσης τον μισώ γιατί μεταδίδει στον κόσμο μία διαστρεβλωμένη, τρομακτική εικόνα του αμερικανικού λαού. Του χρόνου που θα έχω δικαίωμα ψήφου θα ψηφίσω να πέσει, διότι η Αμερική έχει άμεση ανάγκη από αλλαγή καθεστώτος.

Ομως, τα λόγια σας με τρομάζουν πάρα πολύ, διότι βλέπω τώρα ότι ο Μπους είναι όλο και πιο επικίνδυνος για τους ανθρώπους παντού. Θα ήθελα να περάσω τη ζωή μου ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και μελετώντας τη μουσική διαφόρων πολιτισμών.

Πώς μπορώ να γνωρίσω την ομορφιά του κόσμου, από τον οποίο είμαι τόσο μακριά, όταν πρέπει να φοβάμαι για τη ζωή μου, επειδή άνθρωποι όπως εσείς κατηγορούν ολόκληρο τον αμερικανικό λαό; Δεν μπορώ να πω ότι ο θυμός σας δεν δικαιολογείται, όμως πώς μπορώ εγώ και αμέτρητοι άλλοι να είμαστε υπεύθυνοι για τις εγκληματικές πράξεις ενός ανθρώπου, τον οποίο ούτε γνωρίσαμε, ούτε επηρεάσαμε ούτε υποστηρίξαμε;

Δεν θεωρώ λογικό να μισεί κανείς κάποιον για τις πράξεις ενός άλλου. Οπως ακριβώς δεν θεωρώ υπεύθυνο τον μέσο Ισραηλινό, όταν η κυβέρνηση στέλνει τανκς να δολοφονήσουν Παλαιστίνιους πολίτες, όπως δεν θεωρώ ότι ο μέσος Παλαιστίνιος ευθύνεται όταν ομάδες όπως η Χαμάς δολοφονούν Ισραηλινούς πολίτες, έτσι δεν πιστεύω ότι ο μέσος Αμερικανός πρέπει να είναι μισητός εξαιτίας των πράξεων κάποιου άλλου.

Ο Σωκράτης

Προσυπογράφω το ρητό του Σωκράτη «Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Ελληνας, αλλά πολίτης του κόσμου.» Πρέπει να ξεπεράσουμε τον εθνοκεντρισμό και την απλοποιητική κατηγοριοποίηση, αμαρτήματα στα οποία υποπίπτουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα απο τη φυλή, τη θρησκεία ή το χρώμα τους. Αγαπώ την ειρήνη και πιστεύω ότι πρέπει να διαδίδουμε την ειρήνη, όχι τον πόλεμο, την αγάπη, όχι το μίσος. Γι’ αυτό με ενοχλεί τόσο να διαβάζω μηνύματα μίσους από συνανθρώπους μας όπως εσείς, ένας δημιουργός κομματιών τόσο συγκλονιστικής ομορφιάς.

Σας παρακαλώ μην μισείτε τους Αμερικανούς και σας παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε την επιρροή σας στην κοινωνία για να πείθετε άλλους να μισούν. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε στην ανάγνωση όσων γράφω και σας εξορκίζω να προτιμήσετε την ειρήνη και την αγάπη από το μεροληπτικό μίσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή