1,2 δισ. ευρώ σε επιλεγμένες ομάδες

1,2 δισ. ευρώ σε επιλεγμένες ομάδες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γενικευμένες παροχές ύψους 1-1,2 δισ. ευρώ κατευθύνεται η κυβέρνηση για το προεκλογικό 2004. Οι παροχές θα καλύπτουν περίπου 400.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν τη βασική σύνταξη, άλλους 260.000 που παίρνουν το ΕΚΑΣ, ακόμη 130.000 αναπήρους, άλλους περίπου 30.000 μακροχρόνια ανέργους και θα συμπληρώνονται από μέτρα και ρυθμίσεις για την εκπαίδευση των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών. Το πακέτο προβλέπει, επίσης, δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού πλήρους και μερικής απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ θα ενισχυθεί με φορολογικές ρυθμίσεις για περίπου 700.000 μικροεπαγγελματίες, μέσω της αναβίωσης του βιβλίου αγορών ως του μόνου εργαλείου για τον προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων και του ΦΠΑ, ώστε να απαλλαγούν από το άγχος των ελέγχων και των εφόδων του ΣΔΟΕ.

Τούτων δεδομένων, η μονομαχία Σημίτη – Καραμανλή θα πάρει διαστάσεις εκρηκτικές και η εκλογική αναμέτρηση θα κυριαρχηθεί από τη μακρά σχεδόν καθεστωτική παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και από τον διακαή πόθο της Νέας Δημοκρατίας να την καταλάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή