Μάχη μέχρις εσχάτων… – Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

Μάχη μέχρις εσχάτων… – Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολίτες μπορεί να οδεύουν μαζικά προς τις παραλίες και τα όμορφα χωριά της ελληνικής ενδοχώρας για να απολαύσουν τις γλυκές μέρες του Αυγούστου, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες αγωνιούν και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μέχρις εσχάτων επερχόμενη εκλογική μάχη.

Ολα τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι θα πρόκειται για σκληρή αναμέτρηση, από τις σημαντικότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου και ίσως εκείνη που θα ορίσει το νέο ιστορικό κύκλο, καθώς η χώρα θα είναι αναγκασμένη να επιχειρήσει το μεγάλο ποιοτικό άλμα, αυτό που απέφυγε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού ήταν δεσμευμένη από παρωχημένες αντιλήψεις, ιδεοληψίες και ακαταμάχητα μέχρι τώρα συμφέροντα.

Τούτων δεδομένων, η μονομαχία Σημίτη – Καραμανλή θα πάρει διαστάσεις εκρηκτικές και η εκλογική αναμέτρηση θα κυριαρχηθεί από τη μακρά σχεδόν καθεστωτική παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και από τον διακαή πόθο της Νέας Δημοκρατίας να την καταλάβει.

Ο κ. Καραμανλής θα επιμείνει στη γραμμή αποκάλυψης των ελλειμμάτων της πασοκικής διακυβέρνησης, προβάλλοντας τη φθορά των προσώπων και την αδυναμία της κυβέρνησης να ξεπεράσει τον κύκλο των συμφερόντων που την περιβάλλουν.

Από την πλευρά του ο κ. Σημίτης θα επιχειρήσει να επανασυνδεθεί με τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, μέσω παροχών και εισοδηματικών ενισχύσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, θα καλύπτουν περίπου ένα εκατ. οικογένειες, κυρίως συνταξιούχους, ανέργους, αναπήρους, πολυτέκνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή