«Δοκιμές» εν όψει 2004 ολόκληρο τον Αύγουστο

«Δοκιμές» εν όψει 2004 ολόκληρο τον Αύγουστο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» και η κυβέρνηση με αφορμή τη διεξαγωγή επτά αθλητικών διοργανώσεων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, στις οποίες θα δοκιμασθούν εγκαταστάσεις και προσωπικό για τις αντίστοιχες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στη χθεσινή σύσκεψη της Ομάδας Παρακολούθησης Εργου (ΟΠΕ) για την Ολυμπιάδα, που συνεδρίασε με την ευρεία της σύνθεση, συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν για τη λειτουργία της Αθήνας, αλλά και των εγκαταστάσεων κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Από τις 6 έως τις 28 Αυγούστου, η Αττική θα φιλοξενήσει σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν αγώνες κωπηλασίας στον Σχοινιά, τοξοβολίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, δύο αγώνες ποδηλασίας (ένας στο κέντρο της Αθήνας και ένας στην παραλιακή λεωφόρο), αγώνες Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, κανόε – καγιάκ στον Σχοινιά, διεθνές τουρνουά Beach Volley στο στάδιο του Φαλήρου καθώς και αγώνες ιστιοπλοϊίας (η γνωστή Regatta) στον Αγιο Κοσμά.

Οι αγώνες θα αποτελέσουν ευκαιρία έτσι ώστε να δοκιμαστεί η συνεργασία μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, αλλά και μεταξύ κυβέρνησης και «Αθήνα 2004». O υπουργός Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε χθες ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και όταν κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση προβλημάτων θα συνεδριάζει στα γραφεία της επιτροπής «Αθήνα 2004» η ΟΠΕ.

Εμπλεκόμενα υπουργεία

Παράλληλα, όλοι οι φορείς του Δημοσίου, δηλαδή όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας, που σχετίζονται με τα ζητήματα ασφάλειας, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Τύπου) και όλοι οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, θα έχουν διαπιστευμένους συνδέσμους στην ΟΠΕ, ώστε να είναι άμεση η επικοινωνία, διαρκής, χωρίς καμία διακοπή και χωρίς καμία καθυστέρηση και να είναι άμεση η επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος εμφανίζεται.

Τα μέτρα ασφαλείας

Σε δύο εγκαταστάσεις (Σχοινιάς και Φάληρο) θα δοκιμαστούν και τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας, μολονότι τα σχετικά συστήματα εγκαθίστανται αυτή την περίοδο. Συνολικά, κατά την περίοδο 6 έως 28 Αυγούστου θα κινητοποιηθούν περί τα 2.400 στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. O εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» κ. Μάρτον Σίμιτσεκ ανέφερε, επίσης, ότι θα χρησιμοποιηθούν 1.065 υπάλληλοι της Οργανωτικής Επιτροπής, 2.138 εθελοντές, ενώ στα αγωνίσματα θα συμμετάσχουν 1.656 αθλητές.

Τα σοβαρότερα προβλήματα, όσον αφορά τη λειτουργία της πόλης, συνδέονται με τη διεξαγωγή του αγωνίσματος της ποδηλασίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Οι αρμόδιοι υποστήριξαν χθες ότι οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν εγκαίρως ώστε να μην σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε συγκεκριμένους δρόμους. Οι αρχές θα μετακινήσουν ούτως ή άλλως τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ξεχαστεί στους δρόμους που απαγορεύεται η στάθμευση κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού αγώνα και οι ιδιοκτήτες μπορούν να τα αναζητήσουν μέσω ειδικής τηλεφωνικής γραμμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή