ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Προς μονιμοποίηση 3.500 εργαζομένων στα ΚΕΠ

Στη μονιμοποίηση των εργαζομένων με συμβάσεις έργου στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιευθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 3.500 μόνιμων υπαλλήλων για τη λειτουργία των ΚΕΠ. Παράλληλα, μέσα από την κατάθεση τροπολογίας, το υπουργείο ουσιαστικά θα μονιμοποιήσει τους ήδη απασχολουμένους εκεί. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η τροπολογία θα κατατεθεί στο B΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής και θα προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων σε Δήμους και Νομαρχίες για θέματα εξυπηρέτησης πολιτών και για τις βαθμίδες Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Πέραν των τυπικών προσόντων, ως προϋποθέσεις θα ορίζονται η γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και η εμπειρία σε θέματα λειτουργίας ΚΕΠ και ζητήματα εξυπηρέτησης πολιτών. H τροπολογία ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τους ήδη απασχολούμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 2.500 και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 1.000. Πέραν τούτου, το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση κάποιου παραβόλου -οι πληροφορίες μιλούν για μικρό χρηματικό ποσό- για τη διεκπεραίωση των πιο σύνθετων υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ στους πολίτες, χωρίς να έχει διευκρινισθεί ποιες θα είναι αυτές.

ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ

Επίθεση στους «παρκαδόρους»

Με αυστηρότατες ποινές που προβλέπουν φυλάκιση μέχρι δύο ετών και αφαίρεση της αδείας του καταστηματάρχη που παρανομεί, επιχειρεί η Πολιτεία να εξαλείψει τη μάστιγα των «παρκοδόρων» κυρίως της νύχτας, έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, θέατρα και κινηματογράφους. Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα προβλέπεται η τιμωρία με φυλάκιση μέχρι δύο ετών όποιου απαιτεί ή δέχεται χρήματα από ιδιοκτήτη ή κάτοχο οχήματος, για τη διευκόλυνση της στάθμευσης αυτού σε δημόσιους χώρους -οδούς, πεζοδρόμια, πλατείες- καθώς και εκείνου που αυθαιρέτως καταλαμβάνει τους χώρους αυτούς, βάζοντας συνήθως εμπόδια προκειμένου να εξυπηρετήσει την πελατεία του. Με την ίδια ποινή θα τιμωρείται και ο ιδιοκτήτης, καθώς και ο υπεύθυνος καταστήματος ή επιχείρησης ο οποίος γνωρίζει ή ανέχεται τις ανωτέρω πράξεις, στην περίπτωση που αυτές γίνονται προκειμένου να εξασφαλισθούν θέσεις στάθμευσης ή να διευκολυνθούν πελάτες του συγκεκριμένου καταστήματος ή επιχείρησης. Εκτός από την ποινή αυτή θα επιβάλλεται και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος την πρώτη φορά για δέκα ημέρες, που θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.

ΣΤΗΟΠΟΙΑ ΥΠΕΒΛΗΘΗ O XP. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Επιτυχής η επέμβαση

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε χθες ο κ. Χρήστος Λαμπράκης, πρόεδρος του ΔΟΛ από τον καθηγητή της Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Σουκάκο και τον διευθυντή της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Ζώη Σταύρου. Ο κ. Λαμπράκης έπασχε από οξεία οσφυαλγία λόγω κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου και, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του είναι λίαν ικανοποιητική.

«ΝΑ ΜΗΚΛΕΙΣΕΙ» ΖΗΤΗΣΕ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY ΣΥΝ

Γραφείο του OHE στην Αθήνα

Εκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να παρεμποδίσει τα σχέδια του OHE να διακόψει τη λειτουργία του γραφείου της αντιπροσωπείας του στην Αθήνα απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου για το θέμα. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε πως η αντιπροσωπεία του OHE στην Αθήνα, η οποία, όπως σημείωσε, καλύπτει και την περιοχή της Κύπρου και του Ισραήλ, «έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, καθώς καλείται να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες ομάδων εξαθλιωμένων πολιτών στις μεταναστευτικές πιέσεις σε εκκρεμότητες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων». O πρόεδρος του ΣΥυπενθύμισε ότι «οι τελευταίες εμπειρίες οδήγησαν στην εξουθένωση του OHE» και κατέληξε λέγοντας πως τα Ηνωμένα Εθνη είναι ιστορικά «σημείο αναφοράς, σημείο στήριξης και σημείο έμπνευσης για περισσότερη δικαιοσύνη».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγαλμα Παπαφλέσσα στο Μανιάκι

Τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος στον δήμο Παπαφλέσσα Μεσσηνίας. O ανδριάντας στήθηκε με χρηματοδότηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Στην ομιλία του ο κ. Στεφανόπουλος έκανε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και αναφέρθηκε επίσης στη διάσταση απόψεων που υπάρχει τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μητροπόλεων Μεσσηνίας και Τριφυλλίας και των δήμων Παπαφλέσσα και Βουφράδων για το πού ακριβώς έγινε η ιστορική μάχη και θυσία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία πού έγινε η μάχη. Πρέπει να ταχθούμε υπέρ της ομοψυχίας». 

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ O M. ΓΛΕΖΟΣ

Τρίτο πόλο για την Αριστερά

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του «για τη δημιουργία του τρίτου πόλου, όλων των δυνάμεων που θέλουν την πολυπόθητη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς χωρίς εξαιρέσεις, ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς», δίνει με χθεσινή δήλωσή του ο κ. Μαν. Γλέζος. Στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «η συνεργασία όλων, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, αποτελεί το μόνιμο στόχο εκείνων που πιστεύουν πως η σημερινή πολυδιάσπαση ωφελεί τον δικομματισμό και μόνο και επισημαίνει ότι «αυτήν την αναγκαιότητα εξέφρασε η πρωτοβουλία της Κίνησης που πήρε μέρος στις νομαρχιακές εκλογές ως «Ενεργοί Πολίτες» και πήρε την έγκριση μεγάλου μέρους της αριστεράς και της κοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή