«Ο,τι δώσαμε, δώσαμε…»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες του διογκούμενου, εξαιτίας των προεκλογικών παροχών, κύματος διεκδικήσεων, μεταβάλλει συμπεριφορά και μεταδίδει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σκληρύνει τη στάση της έναντι των απεργών. O ίδιος ο κ. K. Σημίτης, πολλαπλώς πιεζόμενος από τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες πολλαπλασιάζονται κατά τρόπο ανησυχητικό, φέρεται να δηλώνει πως «ό,τι δώσαμε, δώσαμε», καθώς εξαντλούνται οι αντοχές της οικονομίας.

Οπως σαφώς διακήρυξε ο πρωθυπουργός, οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Νικ. Χριστοδουλάκη για τα ειδικά μισθολόγια είναι οι τελευταίες και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αυξήσεις στον δημόσιο τομέα. Ανάλογες αναφορές έγιναν αργά το βράδυ και στη συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που καταδεικνύει πόσο δυσχερής είναι η θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Εξειδικεύοντας, πάντως, ο κ. Χριστοδουλάκης πρόκειται την Δευτέρα να καταθέσει νομοσχέδιο με τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία προβλέπουν αυξήσεις 9,8% για τους εκπαιδευτικούς, 7,2% για τους πανεπιστημιακούς, 7,6% για το προσωπικό των TEI, 6,6% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, 5,5% για κληρικούς και δικαστικούς 4,5%, για στρατιωτικούς και αστυνομικούς και 3% για τους διπλωματικούς υπαλλήλους.

Εκκληση πρυτάνεων

Εκκληση απηύθυναν χθες στον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη οι πρυτάνεις να παρέμβει ώστε να βρεθεί το ταχύτερο λύση στην κρίση των πανεπιστημίων. Οι ίδιοι προειδοποιούν πως, αν δεν ενισχυθούν, τα AEI θα αναγκασθούν να κλείσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή