Την άλλη εβδομάδα κλήρωση των δικαστών για τον ΕΛΑ

Την άλλη εβδομάδα κλήρωση των δικαστών για τον ΕΛΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 Ιανουαρίου, ένα μήνα δηλαδή πριν από την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης του ΕΛΑ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα αναδείξει τους δύο εισαγγελείς (τακτικό και αναπληρωματικό) και τους έξι εφέτες και προέδρους εφετών (τρεις τακτικούς και τρεις αναπληρωτές), που θα αποτελέσουν τη σύνθεση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας οι Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη, Χρήστος Τσιγαρίδας, Κωνσταντίνος Αγαπίου και Μιχάλης Κασσίμης, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων αλλά και για συνολικά 82 τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων 17 απόπειρες ανθρωποκτονίας, 59 εκρήξεις, καθώς και για τη δολοφονία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Βερνάρδου το 1989 και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου, το 1987. Το Συμβούλιο Εφετών με το ίδιο βούλευμα διέταξε περαιτέρω ανάκριση για τους Επαμεινώνδα Σκυφτούλη και Γιάννη Σερίφη.

Κλήρωση

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, οι Ολομέλειες των εισαγγελέων εφετών και των εφετών όρισαν τους 10 εισαγγελείς εφετών και τους συνολικά 40 εφέτες και προέδρους εφετών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην κλήρωση στις αρχές Ιανουαρίου. Οι εισαγγελείς εφετών είναι οι εξής: Μιχάλης Δέτσης, Γιώργος Βλάσης, Θεόδωρος Στρογγύλης, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Πρίαμος Λεκκός, Κωνσταντίνος Νίκας, Γιώργος Καλογερογιάννης, Κωνσταντίνος Βομπίρης, Ανδρέας Ζύγουρας και Ελευθέριος Πάτσης. Εξ αυτών θα αναδειχθούν οι δύο εισαγγελείς (ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός) που θα καθίσουν στην έδρα του δικαστηρίου.

Οι πρόεδροι εφετών είναι: Ελισάβετ Μουγάκου – Μπρίλη, Γεώργιος Καλαμίδας, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Δημήτρης Δαλιάνης, Ρένα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Κούκλης, Ηλίας Γιαννακάκης, Σωτήριος Ρέππας και Πλαστήρας Αναστασάκης. Από αυτούς θα κληρωθούν δύο πρόεδροι για να καλυφθεί η θέση του προέδρου του δικαστηρίου και του αναπληρωτή του.

Οι εφέτες που ορίστηκαν είναι: Βιολέτα Κυτέα, Ελευθέριος Μάλιος, Γεωργία Λαλούση, Γρηγόρης Κουτσόπουλος, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Βασιλική Θάνου, Βασίλειος Ανδρόνικος, Παναγιώτα Κομνηνάκη, Δημήτρης Μουστάκας, Γεώργιος Σακάς, Παναγιώτης Ρουμπής, Κωνσταντίνος Φράγκος, Γεώργιος Μανωλίδης, ΝΙκόλαος Καλογήρου, Γεώργιος Αδαμόπουλος, Παρέσσα Τσαντεκίδου, Μαρίνος Ιωακείμ, Δήμητρα Λεοντάρη, Ανδρέας Ξένος, Ευφημία Λαμπροπούλου, Αντώνιος Ζευγόλης, Ερωτόκριτος Καλούδης, Ασπασία Καρέλου, Γεράσιμος Φουρλάνος, Χαράλαμπος Ζομένος, Ζωη Κομποτιάτη, Ιωάννα Πετροπούλου, Ευφροσύνη Τσελεχοβίτου, Ευρυδίκη Μανωλοπούλου και Ιωάννης Αγγέλης. Εξ αυτών θα κληρωθούν τα δύο μέλη του δικαστηρίου και οι δύο αναπληρωτές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή