H αντεπίθεση της Ρηγίλλης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διενέργεια εθνικής συνδιασκέψεως αμέσως μετά τη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, με την προβολή του προγραμματικού λόγου του κόμματος -ανακοινώνεται το πρόγραμμα για την υγεία την ερχόμενη Τετάρτη και έως το τέλος του μηνός το πρόγραμμα για την οικονομία- ειναι πεπεισμένοι στη Ρηγίλλης ότι μπορεί να αντιμετωπισθεί «η επικοινωνιακή και όχι πολιτική», όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή, επίθεση του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, διαπιστώθηκε η «ακραία επικοινωνιακή προσπάθεια από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τα MME που στηρίζουν την κυβέρνηση, για τη δημιουργία ηγετικού προφίλ του Γ. Παπανδρέου».

Η στάση των ΜΜΕ

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στην προκλητική στάση ορισμένων μέσων ενημέρωσης, αλλά και στην εμμονή του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης στη διαχείριση της επικοινωνίας. O κ. Καραμανλής επανέλαβε με νόημα στη σύσκεψη, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του, πως: «Ο,τι και αν κάνουν οι συνυπεύθυνοι και οι συνεταίροι της χρεοκοπημένης εξουσίας, ό,τι και αν μηχανευτούν τα φερέφωνά τους, δεν μπορούν ούτε να ανακόψουν ούτε να περιορίσουν το κοινωνικό ρεύμα που οδηγεί σε μια νέα διακυβέρνηση».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. O υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας κ. Π. Μολυβιάτης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί υπέρ της επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό, με βάση πάντα το σχέδιο Ανάν. O κ. Καραμανλής τόνισε ότι το κόμμα του και ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει την πολιτική εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ευχήθηκε το 2004 να είναι έτος ειρήνης και ευημερίας για τους δύο λαούς.

Προγραμματικός λόγος

Απέναντι στις εξελίξεις που κυοφορούνται στο ΠΑΣΟΚ και θα ξεδιπλωθούν από σήμερα, η Νέα Δημοκρατία αποφασίσθηκε να αντιτάξει τον προγραμματικό της λόγο, να φέρει ουσιαστικά θέματα πολιτικής προς συζήτηση στη Βουλή και να προχωρήσει στη διενέργεια εθνικής συνδιασκέψεως, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση όμως εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προγραμματίζει να επισπεύσει τη συνδιάσκεψη για τα τέλη Ιανουαρίου. Σε αυτήν θα γίνουν γνωστές και οι βασικές θέσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και είναι πιθανό ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καραμανλής να απευθύνει προσκλητήριο στα εκτός κόμματος ευρισκόμενα στελέχη. Εξάλλου μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοινώνονται και οι συνδυασμοί της σε ολόκληρη την χώρα.

Οι μονοεδρικές

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές στις μονοεδρικές περιφέρειες και οι υποψήφιοι σε όσες περιφέρειες στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε εκλέξει βουλευτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα θα ανακοινωθούν περί τα τέλη του μηνός, αφού από τις 9 έως τις 20 Ιανουαρίου θα συνέλθουν σε όλη τη χώρα τα κοινωνικά και πολιτικά συμβούλια της Νέας Δημοκρατίας.

Το προσεχές Σάββατο ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στην περιοχή του Χαλανδρίου. Πρόγραμμα περιοδειών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την χώρα εκπονήθηκε χθες από τη γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού και τη γραμματεία του κόμματος.

Περιλαμβάνει περιοδείες από τη Θράκη έως και την Κρήτη, ακόμη και σε περιοχές που έχει επισκεφθεί πρόσφατα ο κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή