Ελληνική δυναστεία βλέπει ο «Γκάρντιαν»

Ελληνική δυναστεία βλέπει ο «Γκάρντιαν»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η αλλαγή ηγεσίας της κυβερνητικής παράταξης στην Ελλάδα γίνεται με έναν ακόμα πολιτικό που φέρει το επίθετο Παπανδρέου. H βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν κάνει λόγο για «ελληνική δυναστεία» και για το ενδεχόμενο «ενός τρίτου πρωθυπουργού Παπανδρέου μέσα σε έναν αιώνα», ενώ σημειώνει ότι η αναγγελία παραίτησης του κ. Σημίτη «οκτώ χρόνια αφότου ο πρώην μαρξιστής πρωθυπουργός ανέλαβε την εξουσία, δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική Ελλάδα». Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρονται σε «αιφνιδιασμό σε χαμηλούς τόνους» από τον Κώστα Σημίτη, ενώ, σε παραπολιτικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο «ευρωπαϊκού μέλλοντός του». H Ντέιλι Τέλεγκραφ γράφει ότι «η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου θα σημάνει τη συνέχιση της δυναστείας που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και 60 χρόνια».

Στη Γαλλία τώρα, ο Μοντ αναφέρεται «στον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου που έχει δημοτικότητα – ρεκόρ χάρη στο εξωστρεφές και εκσυγχρονιστικό προφίλ του», το Γαλλικό Πρακτορείο παρατηρεί ότι «ο νέος ηγέτης των Σοσιαλιστών σε αντίθεση με τον εξαιρετικά χαρισματικό πατέρα του είναι υποστηρικτής των καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας», ενώ το Ισπανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι «ήδη από το καλοκαίρι, ο Κώστας Σημίτης διερευνά τις πιθανότητες να διαδεχθεί τον P. Πρόντι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή