Θα ψηφίσουν και οι φίλοι(!) του ΠΑΣΟΚ νέο πρόεδρο

Θα ψηφίσουν και οι φίλοι(!) του ΠΑΣΟΚ νέο πρόεδρο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ανοικτή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαίου, και στην οποία πέραν των εν ενεργεία μελών του ΠΑΣΟΚ θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής και «φίλοι» του κυβερνώντος κόμματος, θα αναδειχθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου ως νέος πρόεδρος. Οι τελευταίοι θα πιστοποιούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία στις κάλπες που θα «στηθούν» στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στόχος του κ. Γ. Παπανδρέου είναι η εκλογή του να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση, αλλά και σαφώς μεγαλύτερη δυναμική απ’ ό,τι θα του προσέδιδαν τα 150.000 ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, το επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών σημειώνει πως η ανάδειξη του κ. Παπανδρέου κατά τον συγκεκριμένο τρόπο αποτελεί ένα πρώτο μήνυμα για τη βούλησή του να διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο σχέσης μεταξύ του κόμματος και των πολιτών.

Για την ανάδειξη του κ. Παπανδρέου από τη βάση απαιτείται τροποποίηση του καταστατικού, που θα πραγματοποιηθεί σε έκτακτο συνέδριο που προσδιορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου. Στο συνέδριο θα εγκριθεί και το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. H εισήγηση για τη μορφή του συνεδρίου έγινε από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος υπογράμμισε πως «δεν κάνουμε πολιτική για να εδραιώσουμε μια παρωχημένη τάξη προσώπων, πραγμάτων και ιδεών», ενώ πρόσθσε ότι «η πολιτική δεν είναι υπόθεση εσωτερικού χώρου που διαχειρίζονται φοβικές νομενκλατούρες, με στόχο να προστατεύσουν τα προνόμιά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή