Διάδοχος υπό κηδεμονίαν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρόλο κηδεμόνα ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης επέμεινε και χθες στο δεσμευτικό πλαίσιο της ιδιότυπης διαρχίας που έχει διαμορφώσει για τον κ. Παπανδρέου, προκαλώντας δυσαρέσκεια στο περιβάλλον του μόνου υποψηφίου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. O κ. Σημίτης μετέδωσε εμφαντικά στην μακρά ομιλία του στην K.E. του κυβερνώντος κόμματος -η οποία προσδιόρισε για τις 6 και τις 8 Φεβρουαρίου τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου και την εκλογή από την ευρύτερη παράταξη του νέου προέδρου- ότι όσοι βιάστηκαν να τον βαφτίσουν υπηρεσιακό πρωθυπουργό απατώνται και ξεκαθάρισε ότι θα συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και πάλι αιχμές εναντίον του κ. Λαλιώτη. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου περιοριζόταν σε μια ολιγόλογη δήλωση περιγράφοντας δειλά μια «νέα σχέση εμπιστοσύνης πολίτη – κράτους, που θα ξεπερνά μηχανισμούς, κατεστημένα και πελατειακές σχέσεις», κάτι που, αν είναι ειλικρινές, τον φέρει σε πλήρη αντίθεση με ό,τι επικράτησε στη χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πάουελ: Εχουμε κάνει πολλά μαζί με τον Γιώργο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κληθείς να σχολιάσει την προώθηση του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε τα εξής: «O Γ. Παπανδρέου είναι πολύ καλός μου φίλος. Εχουμε κάνει πολλά μαζί στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τον συγχαίρω για την ανακοίνωση που έκανε σήμερα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του και του εύχομαι κάθε τύχη, αλλά είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή εκλογή και εναπόκειται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή