Ραντεβού με Παπανδρέου επιζητεί η κ. Δαμανάκη

Ραντεβού με Παπανδρέου επιζητεί η κ. Δαμανάκη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει η τέως βουλευτής του Συνασπισμού κ. M. Δαμανάκη με τον οποίο θα συζητήσει εφ’ όλης της ύλης, ακόμη και το θέμα της υποψηφιότητάς της με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με χθεσινή δήλωσή της.

Η κ. Δαμανάκη χαιρέτισε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ανοίγουν τον δρόμο στην ανανέωση και αναζωογόνηση του πολιτικού κλίματος και της πολιτικής ζωής» και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τις πρώτες τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου «για έναν ανοιχτό, πολυφωνικό και πλουραλιστικό διάλογο με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες για τη διαμόρφωση ενός προεκλογικού προγράμματος ανοιχτού στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

«Πλειοψηφικό

προοδευτικό ρεύμα»

Στη δήλωσή της η κ. Δαμανάκη τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης «ενός νικηφόρου πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων και αρχών. Στο ρεύμα αυτό», προσθέτει, «έχουν θέση και οφείλουν να μετέχουν οι πολίτες που αναφέρονται πολιτικά στη νεωτερική μεταρρυθμιστική Αριστερά της εποχής μας.

Αυτό το ρεύμα», συμπληρώνει, «έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις: Την οικονομική πρόοδο της χώρας και την υπογραφή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου ώστε η πορεία της Ελλάδας στην E.E. να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η κ. Δαμανάκη θα ζητήσει συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά χθες, απάντησε ότι θα γίνει ένας πολύ ωραίος και ανοιχτός διάλογος και σ’ αυτόν το διάλογο θα πάρει μέρος και η Μαρία Δαμανάκη. Σε ερώτηση αν βλέπει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια, η κ. Δαμανάκη είπε ότι εδώ και καιρό δεν έχει συναντηθεί και δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου δηλώνοντας ωστόσο είναι ανοιχτή σε όλες τις προοπτικές.

Ο ΣΥΝ

Με μια λακωνική, αλλά έντονα απαξιωτική, ανακοίνωση του γραφείου Τύπου απάντησε ο Συνασπισμός στη δήλωση της κ. Δαμανάκη.Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία και δεν μας αφορούν οι επιλογές της κ. Δαμανάκη. Κανένα άλλο σχόλιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή