Προ των πυλών της Ν.Δ. ο Αβραμόπουλος

Προ των πυλών της Ν.Δ. ο Αβραμόπουλος

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, για το θέμα των εκτός κόμματος ευρισκομένων στελεχών. Ηδη έχει αποφασισθεί οι όποιες κινήσεις να γίνουν εκτός των διεργασιών της Εθνικής Συνδιασκέψεως, που θα συνέλθει κατά πάσα πιθανότητα στις 14 Φεβρουαρίου.

Με δεδομένο ότι ώς και τις 25 Ιανουαρίου θα έχουν κλείσει οι κατάλογοι των υποψηφιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας, οι όποιες «προσκλήσεις» θα πρέπει να γίνουν πριν από την ημερομηνία αυτή. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προ των πυλών της Ρηγίλλης, βρίσκεται ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, που ανέβαλε κατά δύο ημέρες το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρείται πολύ πιθανό να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ. K. Καραμανλή την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι υποψήφιος στην A΄ περιφέρεια της Αθήνας.

Η επιστροφή

Για την επιστροφή του έχουν εκφρασθεί θετικά κορυφαία στελέχη του κόμματος και μόλις χθες το θέμα επανήλθε κατά τη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. M. Εβερτ. O πρώην πρόεδρος του κόμματος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος να προσκληθεί πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα.

Ο Αντ. Σαμαράς

Αντιθέτως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Αντ. Σαμαράς για τον οποίο πληροφορίες ανέφεραν ότι του έγινε ήδη πρόταση να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής της Νέας Δημοκρατίας. Εγκυρα ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξακολουθεί να εκφράζει τις αντιρρήσεις της για την επιστροφή του κ. Σαμαρά, αντιρρήσεις που εξέφρασε και κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος.

Την περίπτωση του κ. Στέφανου Μάνου δεν την συζητούν στη Νέα Δημοκρατία. Κυρίως διότι δεν… το συζητά ο ίδιος, αφού εδώ και καιρό έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο από το περιβάλλον του, διαψεύδονται σχετικές πληροφορίες που τον ήθελαν να πλησιάζει… το ΠΑΣΟΚ.

Αίνιγμα ακόμη αποτελεί το τι θα γίνει με την περίπτωση του κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο οποίος δεν παρουσιάζεται και ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την όλη φιλολογία περί επιστροφής του που έχει αναπτυχθεί, καθώς από τη Ρηγίλλης δεν έχει γίνει ακόμη καμιά κρούση.

Ο A. Ανδριανόπουλος

Πάντως έγκυρα ενημερωμένοι κύκλοι δεν απέκλειαν ο κ. Ανδριανόπουλος να είναι ο δεύτερος -μετά τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο- που θα επιστρέψει στην Ρηγίλλης. Τέλος, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή και του κ. Νίκου Κάκκαλου.

Ράλλης: Καμία ουσιαστική αλλαγή

«Στις προσεχείς εκλογές, ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα εμπιστευθεί για άλλη μία φορά το κόμμα του οποίου η πολιτική είχε αποτέλεσμα την αύξηση του πληθωρισμού στο διπλάσιο μέσου όρου της E.E., το μηδενισμό των επενδύσεων και τη μεταφορά κονδυλίων από τη ρευστοποίηση της κρατικής περιουσίας, για να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού». Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε χθεσινή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Ράλλης, επισημαίνοντας ότι «εκτός από το πρόσωπο του αρχηγού του κόμματος, καμιά άλλη αλλαγή δεν έχει επέλθει στο ΠΑΣΟΚ. Εν τω μεταξύ, η γραφειοκρατία έχει γιγαντωθεί και ταλανίζει κάθε μέρα και περισσότερο τους πολίτες, με αποτέλεσμα υποθέσεις που θα έπρεπε να διεκπεραιωθούν σε λίγες ημέρες να επιλύονται ύστερα από μήνες». Ως προς την διαφθορά, προσθέτει ο κ. Ράλλης, «την οποία πριν από δυο εβδομάδες επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, γεννάται το ερώτημα γιατί δεν την είχε αντιληφθεί κατά το διάστημα των ετών της συμμετοχής του στην κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή