Συνέχεια ή αλλαγή, το δίλημμα

Συνέχεια ή αλλαγή, το δίλημμα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα «ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, μήνυμα ισχυρής πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή», μίλησε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής στους υποψηφίους βουλευτές των 7 μονοεδρικών περιφερειών της χώρας. «H νέα σελίδα», τόνισε, «δεν μπορεί να γραφτεί από ένα παλιό καθεστώς σε νέο περιτύλιγμα». O κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στο κύριο δίλημμα των εκλογών -«συνέχεια ή αλλαγή»-, τόνισε ότι «αυτό το ΠΑΣΟΚ όποιον κι αν έχει αρχηγό, όσες υποσχέσεις και να δώσει την δωδεκάτη ώρα, ένα βήμα πριν από την κάλπη δεν μπορεί να πείσει». «H άρχουσα ομάδα», πρόσθεσε, «εξαναγκάσθηκε να αλλάξει ρόλους σε μία επιχείρηση εντυπώσεων και επικοινωνιακού αντιπερισπασμού».

Δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής τακτικής που θα ακολουθήσει, ανέφερε ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν ταιριάζουν ούτε στο ήθος μας ούτε στις αξίες της παράταξής μας. «Χαρακτηρισμοί και υπονοούμενα δεν θα ακουστούν από εμάς. Αντίπαλοί μας είναι οι πολιτικές που δοκιμάσθηκαν και απέτυχαν και γι’ αυτές τις πολιτικές είναι όλοι συνυπεύθυνοι». O κ. Καραμανλής ζήτησε από τους υποψηφίους «ευπρέπεια, σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους ψηφοφόρους ανεξάρτητα τι ψηφίζουν, ταπεινότητα και σεμνότητα». «Πρέπει να δείχνουμε, υπογράμμισε, «σε κάθε μας εκδήλωση ή δραστηριότητα ότι δεν έχουμε πάθος για την εξουσία, αλλά πάθος για τον τόπο και τους ανθρώπους δίπλα μας».

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Καραμανλής είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματος. O κ. Μιλτ. Εβερτ συζήτησε για μία ώρα περίπου μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία προς τις εκλογές. Συζητήθηκε το θέμα της προεκλογικής τακτικής, που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία και τονίσθηκε ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας θα προβληθούν ενώ σε κάθε περίπτωση ο κ. Καραμανλής θα προκαλεί τον κ. Γ. Παπανδρέου σε τηλεοπτικούς διαλόγους για όλα τα θέματα μείζονος πολιτικής σημασίας.

Εξερχόμενος από τη Ρηγίλλης, ο κ. Εβερτ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν βλέπει στις τελευταίες εξελίξεις να έπαιξαν ρόλο και εξωθεσμικά κέντρα είπε με νόημα: «Αυτό το βλέπετε κι εσείς». Δήλωσε ακόμη «μάχιμος πολιτικός», ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή της A΄ Αθηνών.

Ντόρα στην πρώτη γραμμή

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε επί μιάμιση ώρα με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. H δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι θα δώσει τη μάχη στην πρώτη γραμμή και προσέθεσε ότι «η Ν.Δ. είναι έτοιμη για τις εκλογές με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, βέβαιη ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί τη μεγάλη, την πραγματική αλλαγή διακυβέρνησης». Εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο προεκλογικός αγώνας «θα είναι πολιτισμένος, θα είναι ένας αγώνας ανταλλαγής επιχειρημάτων, ανταλλαγής προγραμμάτων, προτάσεων και πολιτικών.

Πιστεύουμε», συμπλήρωσε, «ότι ο ελληνικός λαός, ενδιαφέρεται για το μέλλον του που θα κριθεί από αυτές τις εκλογές, ένα μέλλον, το οποίο θα είναι καθοριστικό για τη δεκαετία που αρχίζει και η Ν.Δ. και ολόκληρο το στελεχικό της δυναμικό είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και πιστεύω ότι η μάχη αυτή θα είναι κερδοφόρα». Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως, τέθηκε το θέμα του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. και ορισμένων υποψηφιοτήτων, που είχε ζητήσει η κ. Μπακογιάννη να συμπεριληφθούν στις λίστες της Ν.Δ. Τέλος, ο κ. Καραμανλής είχε σύντομη συνάντηση τον γραμματέα της K.E. κ. B. Μεϊμαράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή