Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία του για τη μορφή την οποία φαίνεται να προσλαμβάνει η πολιτική ζωή στην Ελλάδα, εκφράζει ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος. «Επιχειρείται μία μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος της χώρας. Σπρώχνεται σε μια φάση ακομματικής ή μετακομματικής δημοκρατίας, όπου ο αρχηγός του κόμματος θα επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω των τηλεοράσεων, θα ακούει τη θέληση του κόσμου μέσω των δημοσκοπήσεων, δεν θα υπάρχουν διαδικασίες συμμετοχής, παρά μονάχα διαδικασίες επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων οι οποίες έρχονται από μονοπρόσωπα ή από αθέατα όργανα», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του (Αντένα).

Το εκλογικό σχήμα

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, το εκλογικό σχήμα στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κόμμα του, δηλαδή ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (στο οποίο, ως γνωστόν, συμμετέχουν πέραν του ΣΥΝ, η AKOA, η ΚΕΔΑ, η ΔΕΑ, και οι Ενεργοί Πολίτες), θα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στην επόμενη Βουλή, ως «δύναμη ελέγχου, αντίστασης, προτάσεων, κριτικής, διαφάνειας και ριζοσπαστικής ανανέωσης για το σύνολο της πολιτικής ζωής του τόπου».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του KKE έναντι αυτής της «ενωτικής» -όπως τη χαρακτήρισε- πρωτοβουλίας για την Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥήταν ιδιαίτερα σκληρός: «Δυστυχώς, η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος επέλεξε μια τακτική απομονωτισμού και δεν ανταποκρίνεται στην αντίληψη της ενωτικής δράσης και των εκλογικών συμμαχιών. Θα έπρεπε απέναντι στην πρόκληση για τον γιγαντισμό του δικομματισμού να μπορεί να αντισταθεί μια ενωτική προσπάθεια της Αριστεράς».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώην στελεχών του ΣΥΝ, N. Μπίστη και Μαρίας Δαμανάκη, να προσεγγίσουν το κυβερνών κόμμα, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε: «Επιλογές προσώπων που θεωρούν ότι ξαφνικά βρίσκουν την αλήθεια και θέλουν να την υπηρετήσουν, είναι ελεύθερες. H πολιτική δεν είναι εξαναγκασμός και βεβαίως δεν είναι αμοραλισμός. Εάν στον δρόμο κάποιοι κουράζονται και κάποιοι θέλουν κάτι το διαφορετικό, δικαίωμά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή