ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΠΟΛΥ ΣΤΥΛ KAI ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΥΣΙΑ»

Βολές Γ. Πασχαλίδη κατά Γ. Παπανδρέου

Μια «άλλη φωνή» ακούσθηκε χθες στο «μετασημιτικό» ΠΑΣΟΚ. Ανήκει στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γ. Πασχαλίδη, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στο κόμμα του με καθαρά κριτική διάθεση. «Το δικό μου δόγμα στην πολιτική επικοινωνία είναι πρώτα η ουσία, μετά το στυλ και τέλος το άρωμα. Οταν ξεκινάς ανάποδα, δηλαδή πολύ άρωμα, πολύ στυλ και καθόλου ουσία, τότε αργά ή γρήγορα θα χάσεις! Ετσι λοιπόν, ας δούμε την ουσία του πολιτικού διαλόγου, ας δούμε τι θα συζητηθεί σ’ αυτές τις εκλογές, το μοντέλο διακυβέρνησης, οι πολιτικές σε κάθε τομέα, συγκεκριμένες θέσεις» τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος -εμμέσως πλην σαφώς- στο νέο ύφος που προσπαθεί να λανσάρει ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. O κ. Πασχαλίδης αναφέρεται επίσης και στο θέμα της «καθολικής ψηφοφορίας», με την οποία θα διεξαχθεί η διαδικασία εκλογής του κ. Παπανδρέου και τονίζει ότι «η καθολική ψηφοφορία χρειάζεται δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, την αποσαφήνιση της ιδιότητας του μέλους, τι σημαίνει μέλος κόμματος και δεύτερον, τη σχέση πολίτη-κόμματος, σχέση που πρέπει να αποκτήσει ένα πολιτικό περιεχόμενο». Οι δηλώσεις αυτές του κ. Πασχαλίδη, που διευκρίνισε επίσης ότι «είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ επί 30 χρόνια και επί 15 μέλος του Κοινοβουλίου, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, αν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ κοντά στον κ. K. Σημίτη και στο -αποδοκιμαζόμενο πλέον- κίνημα του «εκσυγχρονισμού».

ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΣΤΗ ΝΕΤ

Επίθεση Μητσοτάκη στον Σημίτη

Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε χθες τον απερχόμενο πρωθυπουργό ο κ. K. Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NET ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε ως «σαρδανάπαλη» την κατάσταση που προκάλεσε η απόφαση του κ. K. Σημίτη να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και απέδωσε την ενέργειά του στη βεβαιότητά του ότι θα χάσει τις εκλογές, αλλά και σε πιέσεις, εσωτερικές αλλά και εξωθεσμικές, που ενδεχομένως δέχθηκε. O κ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει την εξωτερική πολιτική του κ. Γ. Παπανδρέου, είπε ότι «το γενικό παλάντζο είναι θετικό», αλλά εξέφρασε τις εντονότατες επιφυλάξεις του για το αν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει την οικονομία σε τάξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για τον Γιώργο Παπανδρέου δεν ξέρουμε τίποτα». Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα χαρακτήρισε «σταλινική» την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών να εκλεγεί «γενικώς από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει καθεστώτα της Μέσης Ανατολής». Εκρινε ωστόσο αναγκαίο «η Νέα Δημοκρατία να εντείνει την προσπάθειά της», καθώς, όπως εκτίμησε, η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «δεν έκανε τις εκλογές ακριβώς ντέρμπι, αλλά κατά ένα ποσοστό αμφισβητούμενες». Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητά του ότι τελική νικήτρια θα είναι η Ν.Δ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟυ Ε.Γ.

Αύριο τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ

Αύριο σε συνεδρίαση του Ε.Γ. αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα εναπομείναντα κενά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συνεδρίαση, θα ληφθούν αποφάσεις και για βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που είχαν παλαιότερα δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και έχουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναθεωρήσει τη στάση τους. Σίγουρο είναι πως στη B΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι οι κ. Αλ. Παπαδόπουλος και Στ. Μπένος, ενώ ερώτημα αποτελεί η απόφαση που θα ληφθεί για τον κ. Θ. Κατσανέβα. Επίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες της κ. Αντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα και του προέδρου της AEK κ. Γ. Γρανίτσα και του δημοσιογράφου κ. N. Μεγγρέλη στη B΄ Αθήνας.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ…

Επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Βιέννη

Εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών στις 7 Μαρτίου, αναβάλλεται -πιθανότατα για τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου- η επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Αυστρία από τις 3 μέχρι τις 9 Μαρτίου ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Με την ευκαιρία της επίσκεψης επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Βιέννης -του αρχαιότερου ελληνικού σχολείου στο εξωτερικό, που συνεχίζει να λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα- και για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου ελληνορθόδοξου ναού, του Αγίου Γεωργίου στην Οδό Ελλήνων. Στους εορτασμούς, που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Μαρτίου, αναμενόταν να παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, του οποίου η επίσκεψη στη Βιέννη επίσης αναβάλλεται.

180 NEOI ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ TO NOTIO ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

Γνωρίζουν την Ελλάδα

Με τη φιλοξενία 180 νέων ομογενών από χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου ξεκινούν τα φετινά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, και στο πλαίσιο του επιμορφωτικού, περιηγητικού προγράμματος ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, 180 νέοι ομογενείς, ηλικίας 18 έως 25 ετών από την Αυστραλία, την Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, το Περού, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό και τον Παναμά, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά και να βελτιώσουν τη σχέση τους με την ελληνική γλώσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή