ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ TO AN ΘΑ EINAI ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Οι αποφάσεις Μητσοτάκη στα τέλη Ιανουαρίου

Στο τέλος του μηνός παρέπεμψε σε ό,τι αφορά τις τελικές του αποφάσεις για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Μαρτίου ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μητσοτάκης. Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τις προθέσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε αργά χθες το βράδυ στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει και θα ανακοινώσει την απόφασή του στο τέλος του μηνός, δηλαδή λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει στο παρελθόν να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος, χωρίς ωστόσο ποτέ να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό.

ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ

Αναστάτωση στον Πρίνο

Την άμεση κινητοποίηση των Λιμενικών αρχών καθώς και των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού προκάλεσε χθες το πρωί η ξαφνική εμφάνιση τουρκικής κορβέτας στα όρια των εθνικών χωρικών υδάτων και στην περιοχή του Πρίνου. Κατά πληροφορίες, για την εμφάνιση της κορβέτας «Μποζγάντα» ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές, νωρίς χθες το πρωί, από αλιείς που βρίσκονταν στην περιοχή. Αμέσως δόθηκε εντολή να καταπλεύσουν στην περιοχή, για επιτήρηση, πλωτά του Λιμενικού και η Κανονιοφόρος «Ελευθερία». Το τουρκικό σκάφος, μόλις έφθασε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς να επιχειρήσει αβλαβή διέλευση, άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε προς την Ιμβρο. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη γεωτρήσεις και κατά πληροφορίες, σε μία από αυτές βγήκε υπό μεγάλη πίεση φυσικό αέριο… Αρμόδιοι αξιωματικοί, επισήμως, χαρακτήρισαν το συμβάν «χωρίς περιεχόμενο και ανάξιο σημασίας», αλλά ανεπισήμως εξέφρασαν την άποψη ότι η εμφάνιση της τουρκικής κορβέτας μπορεί να είχε σχέση με τη γεώτρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

«ΔΕΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Εκτός ΣΥο Π. Σκοτεινιώτης

Δεν εκπροσωπείται πια πολιτικά από τον Συνασπισμό και δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτόν ο κ. Πάνος Σκοτεινιώτης, πρώην βουλευτής του ΣΥκαι πρώην νομάρχης Μαγνησίας, ο οποίος κινείται πλέον προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «οι επιλογές του ΣΥείναι απολύτως σεβαστές, βρίσκονται ωστόσο σε ριζική διάσταση με τις πολιτικές θέσεις που υποστηρίζω όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και συνέπεια και αυτό σημαίνει ότι εξέλιπε για μένα και το τελευταίο περιθώριο να συμμετέχω και να εκπροσωπούμαι πολιτικά από τον ΣΥΝ». O κ. Σκοτεινιώτης υποστήριξε ότι «η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες του κ. Γιώργου Παπανδρέου οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και σε ένα νέο πολιτικό κύκλο για τη χώρα και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αριστεροί πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές με προσδοκίες, αλλά και με περίσκεψη. H επόμενη περίοδος θα δείξει κατά πόσον θα υπάρξουν πρόσφορες συνθήκες, ώστε να συμμετάσχουμε δημιουργικά, με τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, στις ενδιαφέρουσες διεργασίες που συντελούνται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

ΠΕΤΕΡΙΓΚ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Ε.

Ας περιμένουμε τις ευρωεκλογές

Στο θέμα της υποψηφιότητας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε χθες ο επικεφαλής της ομάδας των χριστιανοδημοκρατών κ. Χανς-Γκερτ Πέτεριγκ. Κατ’ αρχάς, είπε ο κ. Πέτεριγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, περιμένουμε τις ευρωεκλογές. Περιμένουμε, επίσης, από τις κυβερνήσεις να σεβαστούν την προοπτική αυτή των εκλογών και να μην επιχειρήσουν, με τον οιονδήποτε τρόπο, να επηρεάσουν τους εκλογείς. Το θέμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών. Εάν κερδίσουν οι σοσιαλιστές, θα είναι λογικό ο πρόεδρος να επιλεγεί από την ομάδα τους. Εάν όμως κερδίσουμε εμείς -πράγμα το οποίο πιστεύω- συμπλήρωσε ο κ. Πέτεριγκ, τότε περιμένουμε ο πρόεδρος να είναι κάποιος από τη δική μας οικογένεια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ TOY ΚΚΕ

Υπερκαλύφθηκε το πλάνο

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του KKE η οικονομική εξόρμηση του κόμματος εν όψει της επικείμενης εκλογικής μάχης. Το αρχικό πλάνο υπερκαλύφθηκε κατά 118,4%, γεγονός που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών, αντανακλά την απήχηση της πολιτικής του KKE στο λαό. H Κεντρική Επιτροπή μάλιστα καλεί τα μέλη να συνεχίσουν την προσπάθεια προκειμένου το κόμμα να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της προεκλογικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή