ΣΥΝ, KKE στηλιτεύουν τον παραγκωνισμό

ΣΥΝ, KKE στηλιτεύουν τον παραγκωνισμό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι όροι διεξαγωγής των προεκλογικών συζητήσεων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν προκαλέσει ήδη προβληματισμό στις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς και είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥκ. N. Κωνσταντόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα το ΕΣΡ. «Νομίζω ότι υπάρχει θέμα ποιότητας της δημοκρατίας, υπάρχει νόθευση του δικαιώματος του πολίτη για πολυφωνική ενημέρωση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά (ΣΚΑΪ 100,3) ο κ. Δημ. Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού και έκανε λόγο για «ισχυρά κέντρα» τα οποία «έχουν επιλέξει να πάμε σε ένα σύστημα αμερικανικού τύπου». Και συμπλήρωσε: «Το κακό αυτή τη φορά έχει παραγίνει. Υπάρχει μονομέρεια, φίμωση της Αριστεράς, υποκατάσταση της πολιτικής ουσίας από την εντύπωση και την εικόνα. Το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών προωθεί μια αντιπαράθεση Παπανδρέου του Τρίτου εναντίον Καραμανλή του Δευτέρου, με εικόνα, χωρίς συζήτηση για πρόγραμμα και με απουσία ή εξαιρετικά περιορισμένη παρουσία των υπολοίπων κομμάτων, και ιδίως της Αριστεράς».

Προγράμματα

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του KKE κ. Αντώνης Σκυλλάκος επισημαίνει ότι «τα ντιμπέιτ δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο μεταξύ των δύο αρχηγών. Για όλα τα θέματα και για όλες τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να αντιπαρατίθενται προγράμματα και να φαίνονται και οι αρχηγοί των μικροτέρων κομμάτων, αν θέλουμε ο πολίτης να είναι πραγματικά ενημερωμένος. Γιατί αν περιοριστεί μόνο στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ., θα υπάρχει έλλειψη δημοκρατικής πληροφόρησης». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το KKE θα ακολουθήσει τις παραδοσιακές μεθόδους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αρνούμενο να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις «να μην έχουμε αφίσες και πανό. Εμείς δεν έχουμε τόσα χρήματα που έχουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για τηλεοράσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή