Πολύ κοντά ο Αβραμόπουλος, συζητά ο Ανδριανόπουλος

Πολύ κοντά ο Αβραμόπουλος, συζητά ο Ανδριανόπουλος

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ αναμένεται αυτές τις ημέρες η ανακοίνωση της επιστροφής του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία, όπου θα περιοδεύσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, ο κ. Αν. Ανδριανόπουλος επιβεβαίωσε χθες την επικείμενη συνάντησή του με τον κ. Γ. Σουφλιά -με μοναδικό αντικείμενο την επιστροφή του στη Ν.Δ.- διευκρινίζοντας, πάντως, ότι «δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επανέλθει στον πολιτικό στίβο». Σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ενα 90,4», ο κ. Ανδριανόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν χωράει σε σοσιαλιστικό κόμμα», αλλά έσπευσε να δηλώσει παράλληλα ότι «δεν μου αρέσει και ο κρατικός πατερναλισμός του παραδοσιακού χώρου, θα ήθελα κάτι πιο ριζοσπαστικό, πιο μοντέρνο, πιο σύγχρονο, πιο ανοιχτό». Ολα τα ανωτέρω, όπως δήλωσε, ο κ. Ανδριανόπουλος «αποτελούν τις πολιτικές του ενστάσεις και θέσεις, τις οποίες θα συζητήσει με τον κ. Σουφλιά».

Ο πρώην υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το πρόσφατο αρθρο του στην «Εστία», που προκάλεσε συζητήσεις στη Ν.Δ., είπε τα εξής: «Είπα ότι από την ημέρα που έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου έχει κάνει κάποιες κινήσεις αρκετά φιλελεύθερες, όπως με τα ελεύθερα πανεπιστήμια, την επαναβεβαίωση των θέσεων για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν μπορεί ένα κόμμα από τον φιλελεύθερο χώρο να στρογγυλεύει τα πάντα κι ένα κόμμα σοσιαλιστικό να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήξεις. Δεν καταλαβαίνω τη λογική του «φοβάμαι να αποτυπώσω το πολιτικό μου στίγμα». O λαός πρέπει να καταλάβει τους διαφορετικούς δρόμους που έχει να διαλέξει και όπως αντιλαμβάνεστε οι κομματικές πινακίδες έχουν πέσει εδώ και πολλά χρόνια, όπως και τα ιδεολογικά οχυρά. Εγώ είπα ότι η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά σ’ έναν αντίπαλο που δεν διστάζει να πάρει προωθημένες θέσεις. Και ίσως αυτό είναι που οδήγησε σε δημοσιεύματα που με φέρνουν να «λοξοκοιτάζω» και προς τις δύο πλευρές. Εγώ είπα απλώς ότι συμφωνώ με κάποιες θέσεις που έλαβε ο κ. Παπανδρέου. Τίποτε άλλο».

Σχετικά με το χρόνο που θα πρέπει να γίνει η επαφή για τυχόν επανένταξή του στη Ν.Δ. ο κ. Ανδριανόπουλος τόνισε «είναι αυτονόητο ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει σύντομα, διότι εδώ ουσιαστικά έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Εάν πρόκειται να εμπλακώ στην πολιτική είναι αυτονόητο πως θα πρέπει όποιος ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί μου να μου το κουβεντιάσει και να μου το εξηγήσει έγκαιρα και επίσης και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό». Διευκρίνισε επίσης ότι πάντοτε υποστήριζε την πολυτασικότητα και το σεβασμό απόψεων μέσα στο κόμμα, αλλά το θέμα είναι «αν η Ν.Δ. έχει συνειδητοποιήσει το λάθος εκείνης της εποχής και αν είναι αποφασισμένη να κινηθεί σε τέτοιες κατευθύνσεις, βεβαίως όχι υποχρεωτικά να ταυτισθεί με τις δικές μου απόψεις. Εγώ θέλω να μπορούν ισότιμα οι απόψεις καθαρά φιλελεύθερες να ζυμώνονται μέσα σ’ ένα κόμμα και να αντιπαρατίθενται με όποιες άλλες υπάρχουν και να βγαίνει μια κοινή συνισταμένη, στηριγμένη στη λογική και όχι στην αυταρχική λογική».

«Δεν χωράω» στο ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Ανδριανόπουλος, τέλος, τόνισε: «Εγώ, πάντως, δεν παίζω διπλό παιγνίδι. Στο κάτω – κάτω για να παίξεις διπλό παιγνίδι, πρέπει να έχεις συμπαίκτη και από την άλλη πλευρά. Οπως καταλαβαίνετε, πάντως, εγώ σε σοσιαλιστικό κόμμα δεν χωράω. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια πρώτη επικοινωνία μετά 2,5 χρόνια σιωπής και μετά τη συζήτηση με τον κ. Σουφλιά θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή