Τελευταίος στο Επικρατείας ο Λαλιώτης

Τελευταίος στο Επικρατείας ο Λαλιώτης

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον κ. K. Λαλιώτη θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα μετάσχει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Λαλιώτης θα καταλάβει τη δωδέκατη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εξ άλλου, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «σημείο αναφοράς για τον ίδιο παραμένει η ομιλία του στην K.E. τον περασμένο Ιούλιο».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις δημόσιες εμφανίσεις του προκειμένου να παρουσιάζει πτυχές του προσωπικού του προγράμματος. Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη. Αμέσως μετά θα προβεί σε δηλώσεις και θα παρουσιάσει το περίγραμμα των προτάσεών του για τη Δημόσια Διοίκηση. O κ. Παπανδρέου, εν όψει της σημερινής επίσκεψης, είχε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, ενώ επικοινώνησε και με τον υπουργό Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδη.

Πάντως, στο περιβάλλον του υπουργού Εξωτερικών υπάρχει έντονη ενόχληση για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γ. Πασχαλίδη το τελευταίο διάστημα, αλλά και από την έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία σχεδίαζε επίσης πολιτικό «δείπνο» με τη συμμετοχή βουλευτών του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ. Αποστάσεις από τον κ. Πασχαλίδη έλαβε ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας, που κατόπιν σχετικής εντολής του κ. Σημίτη, σημείωσε χθες ότι «το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αυτήν την περίοδο είναι να συμβάλουν θετικά στην εκλογική μάχη».

Δυσφορία

Οι τοποθετήσεις του κ. Πασχαλίδη έχουν προκαλέσει τη δυσφορία και του κ. Σημίτη, ο οποίος εμφανίζεται να μην επιθυμεί τη δημιουργία προβλημάτων στην προεκλογική στρατηγική του κ. Παπανδρέου. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατεύθυνση αναμένεται ότι θα «ατονήσουν» οι τριμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κ. Γ. Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδη. Και πλέον, η επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών θα πραγματοποιείται κυρίως μέσω των στενών συνεργατών τους, κ. N. Θέμελη και X. Παμπούκη αντιστοίχως.

Πάντως, ο κ. Σημίτης θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο και να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός. O κ. Σημίτης όρισε για την προσεχή Πέμπτη υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώ, από χθες βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να παρουσιάσει τη Χάρτα Σύγκλισης. Σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο κ. Σημίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές και πρόσθεσε πως γνώμονας για τις επιλογές του ήταν «το συμφέρον της παράταξης και του τόπου».

Ο κ. Σημίτης

Πρόσκληση στους προοδευτικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. να υποστηρίξουν στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης χθες από το Ηράκλειο. O κ. Σημίτης σημείωσε πως τούτο θα συμβάλει «στην πραγματική πρόοδο, στην ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην εδραίωση και ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού». Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαδοχή στο κυβερνών κόμμα, υπογραμμίζοντας πως η νέα ηγεσία θα πραγματοποιήσει την πρόοδο με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς και πιο αποτελεσματικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή