Διακομματικό συγχωροχάρτι σε δαπάνες δήμων – κοινοτήτων

Διακομματικό συγχωροχάρτι σε δαπάνες δήμων – κοινοτήτων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Βουλή θα κλείσει στις 12 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της ο υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος, απαντώντας στην εύλογη απορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ποιο λόγο κατατίθενται σωρηδόν νομοσχέδια αυτές τις ημέρες. Αφοπλιστικά ειλικρινής ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε μια… εκπληκτική απάντηση όταν η Νέα Δημοκρατία του επισήμανε πως είναι τέτοια η προχειρότητα των ημερών, που μία διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ενσωματωθεί σε δύο νομοσχέδια: «Το ξέρω, επίτηδες το έκανα, διότι δεν ξέρω ποιο από τα δύο νομοσχέδια θα ψηφιστεί»!

«Βιομηχανία»

Στο μεταξύ, η βιομηχανία κατάθεσης νομοσχεδίων και τροπολογιών συνεχίζεται. Χθες κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίση μεταχείριση όλων των ατόμων, ανεξαρτήτως καταγωγής, πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή προσανατολισμού και επανακατατέθηκε η κωδικοποίηση του Χρηματιστηρίου το οποίο είχε αποσυρθεί κατόπιν της αντίδρασης της Ν.Δ. καθώς προέβλεπε την αμνήστευση των υπαιτίων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κατέθεσε και τρεις τροπολογίες. H κυριότερη είναι αυτή που προβλέπει τα εξής: «Αναγνωρίζει ως νόμιμες τις δαπάνες που πληρώθηκαν μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2003 από δήμους και κοινότητες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και συνδέσμους OTA, σε βάρος των προϋπολογισμών τους, εφ’ όσον αυτές έχουν εγκριθεί και βεβαιωθεί από τα αρμόδια όργανα αυτών, αφορούν έργα, προμήθειες, επιχορηγήσεις και αμοιβές προσωπικού και δεν έχουν ακυρωθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». H ρύθμιση περιλαμβάνει και τις εκκρεμείς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικές υποθέσεις, ενώ στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις προβλέπεται άσκηση αναίρεσης.

Παρ’ ότι η τροπολογία αυτή στηρίχθηκε στη διακομματική συναίνεση των κομμάτων, καθώς παρόμοια είχε υπογραφεί από βουλευτές όλων των κομμάτων με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ, πολλοί εκτιμούν ότι «εξαγνίζονται» μικρές μεν, πολλές δε παρατυπίες και παρανομίες των OTA, οι οποίες μάλιστα είχαν εντοπιστεί σε 170 ελέγχους που έγιναν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή