Γενική αναφορά στη διαφθορά από τον κ. Γ. Παπανδρέου

Γενική αναφορά στη διαφθορά από τον κ. Γ. Παπανδρέου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ομολογία ότι «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και το πλαίσιο που υπάρχει ευνοεί τη διαφθορά», χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον Συνήγορο του Πολίτη, έδωσε το στίγμα των προθέσεων για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στη Δημόσια Διοίκηση. Ως αίτιο της διαφθοράς ανεγνώρισε την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που οδηγούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, στη συναλλαγή και στην έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη για το κράτος. Υποσχέθηκε τη σύναψη νέου «συμβολαίου του κράτους με τον πολίτη» για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη και μίλησε για ανάγκη συγχώνευσης υπουργείων, συντονισμού φορέων και υπηρεσιών, αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και κωδικοποίησης νομοθεσίας.

Οι πολεοδομικές παραβάσεις, το κοινωνικό πρόβλημα των μεταναστών, αλλά και των χαμηλόμισθων συνταξιούχων κίνησαν, ειδικότερα, το ενδιαφέρον του κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον κ. Γ. Καμίνη και τους Βοηθούς Συνηγόρους.

Διαδηλωτές της Ο.Α.

Εν μέσω διαδηλωτών, υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που άδραξαν την ευκαιρία της επισκέψεως του υπουργού Εξωτερικών στον Συνήγορο για να διαμαρτυρηθούν για τα δρώμενα στον κρατικό αερολιμένα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα δώσει έμφαση και προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες. O Συνήγορος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στη δημόσια διοίκηση από την αρχή της λειτουργίας της Αρχής, καθώς και για τις προτάσεις βελτίωσης, οι οποίες έχουν υποβληθεί από τον Συνήγορο και τους Βοηθούς. O κ. Παπανδρέου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι «εκτιμά το έργο της Αρχής», ότι «πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία του θεσμού», καθώς και ότι «πρέπει να μετεξελιχθεί σε συντελεστή διαβούλευσης και διαλόγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή