ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ H ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους συμβασιούχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οδηγείται η Ελλάδα για το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε χθες τις διαδικασίες παραπομπής με το σκεπτικό της στρεβλής μεταφοράς της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην εθνική. Οπως τονίζεται από τις υπηρεσίες της αρμοδίας για την Εργασία επιτρόπου A. Διαμαντοπούλου, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο πραγματοποιείται η ενσωμάτωση εξαιρεί παρανόμως μεγάλο αριθμό συμβασιούχων, όπως είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε συνάντηση δε που πραγματοποιήθηκε μεταξύ κοινοτικών αξιωματούχων και στελεχών του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά επικαλέσθηκε, για να αιτιολογίσει την κατάσταση αυτή το… Σύνταγμα της χώρας, που φέρεται να μην προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αλλά και τη νομική πρόνοια για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων μόνον μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Κατόπιν τούτου απεφασίσθη να προειδοποιηθεί εγγράφως η κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα φθάσει προ του Δικαστηρίου εντός των επομένων μηνών με ουσιαστικά βέβαιη την καταδίκη της χώρας για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ H ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Απόφαση Ιεράς Συνόδου

Η Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε χθες ομοφώνως πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Χριστόδουλου να αναβάλει την εκλογή των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Ελευθερουπόλεως, διότι «η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο» και οι ιεράρχες εξετίμησαν την παρούσα κατάσταση «με αισθήματα ιστορικής ευθύνης», όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν. Παράλληλα, στο ανακοινωθέν αποσαφηνίζεται σαφώς ότι καθ’ όσον αφορά στην εκλογή των νέων Ποιμεναρχών στις χηρεύουσες Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος «θα ασκήσει το κανονικό και νόμιμο δικαίωμά της σε ευθετότερο χρόνο» κατά τους Ιερούς Κανόνες και τον Καταστατικό Χάρτη. Τέλος, ως προς τις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο το πλαίσιο των ενεργειών της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξακολουθεί να είναι εκείνο το οποίο καθόρισε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ τονίζεται ότι ο χρόνος που θα διαρρεύσει έως την εκλογή των Μητροπολιτών «είναι ακόμη μία προσπάθεια για την τελική επικράτηση ωφελίμων και νηφαλίων σκέψεων προς την κατεύθυνση της ειρηνεύσεως και της καταλλαγής.»

ΣΤ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ KATA ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κάλεσμα για συνεργασία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε εκλογική σύμπραξη καλεί τις «πέραν του δικομματισμού» πολιτικές δυνάμεις ο κ. Στελιος Παπαθεμελής. O ιδρυτής της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του χθες στη Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι η έκκλησή του απευθύνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ κα της Ν.Δ. Ερωτηθείς περί του εάν η πρωτοβουλία του έτυχε θετικής ανταπόκρισης, απάντησε ότι τουλάχιστον δύο αποδέκτες, τους οποίους δεν κατονόμασε, αντιμετωπίζουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη. O κ. Παπαθεμελής μίλησε «για υπερδύναμη της διαπλοκής, η οποία δημιουργεί ψυχωτικό φαινόμενο που εγγίζει τα όρια του παραληρήματος» και κάλεσε σε εκλογική συνεργασία τα μικρότερα κόμματα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Αύριο ο κ. Παπαθεμελής οργανώνει στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση πολιτικών του φίλων και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα παραγόντων που στελεχώνουν την πρωτοβουλία του.

ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα

Πιθανότητα τρομοκρατικών χτυπημάτων από αναρχικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμούν οι αρχηγοί των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών που συναντήθηκαν στη Χάγη, προκειμένου να συζητήσουν για την αύξηση τρομοκρατικών ενεργειών που σημειώθηκε στην Ιταλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Στέλιος Σύρος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» είπε τα εξής: «Εχουμε απόλυτη ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών μας. Χρειάζεται να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τις κινήσεις αυτών των ομάδων, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο μπορεί να αποτελέσουν στόχο των αναρχικών». Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι αρχηγοί των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου και Βρετανίας, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η πεποίθηση ότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ αναρχικών οργανώσεων της χώρας μας με αντίστοιχες της Ιταλίας και της Ισπανίας.

ΕΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ MME

H καμπάνια για 2004

Στις 22 Φεβρουαρίου ξεκινάει η διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλα τα μεγάλα συγκροτήματα μίντια στο εξωτερικό. Αυτό ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος, απαντώντας σε επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό, κατά την οποία ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής. Οπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, για διαφημιστικούς λόγους στο Λονδίνο έχει ήδη συμφωνηθεί με 20 ταξί να διασκευασθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διαφημίζουν την Ολυμπιάδα, μέχρι την ημέρα έναρξης των Αγώνων.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ TOY 1998

Διεκδικούν την πρόσληψή τους

Επιλαχόντες του διαγωνισμού του Δημοσίου του 1998 επισκέφθηκαν χθες τον υπουργό Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδη ζητώντας ως επιτυχόντες την πρόσληψή τους. O υπουργός τούς παρέπεμψε στο ΣτΕ καθώς θέση της κυβέρνησης, όπως διεμήνυσε, είναι να εφαρμοστεί η απόφαση που θα λάβει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μέσα στον Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή