Εβερτ: Προσλαμβάνουν συγγενείς στα υπουργεία

Εβερτ: Προσλαμβάνουν συγγενείς στα υπουργεία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, με θέμα την τακτική των προσλήψεων με προφορικό διαγωνισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατέθεσε στη Βουλή ο Μιλιτάδης Εβερτ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κομίζει ο κ. Εβερτ, η τακτική αυτή αφορά συγγενικά πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, όπως την κ. Μαρία Κουσουλάκου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Ιωάννη Κουσουλάκου και όχι μόνον. Ομως σημειώνει ο κ. Εβερτ, στο υπ. αριθμόν 198/15.10.03 ΦΕΚ (το οποίο επισυνάπτει) δημοσιεύθηκε ο διορισμός προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Μεταξύ των προσληφθέντων είναι «κατά σύμπτωση» και η κ. Μαρία Κουκουλάκου.

«Είναι γνωστό», συνεχίζει ο κ. Εβερτ, «ότι ο κ. Κουσουλάκος, πρόεδρος της ΔΕΚΑ, υπεύθυνος για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τα προεκλογικά παιγνίδια, είναι ο κύριος υπεύθυνος που 1.300.000 συμπολίτες μας έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, ο κύριος υπεύθυνος για την κατασπατάληση των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, υπεύθυνος για την οικονομική ζημία που υπέστη το Δημόσιο».

Και άλλοι

Ομως, σύμφωνα με τον κ. Εβερτ, το θέμα δεν εξαντλείται στην κ. Κουσουλάκου, καθώς «μεταξύ των προσληφθέντων είναι η κ. Ολγα Καραβίτη, συγγενικό πρόσωπο του γ.γ. της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Νίκου Καραβίτη, ο οποίος κατά συστηματικό τρόπο αλλοιώνει, όπως έχει καταγγελθεί επανειλημμένα, τα εθνικολογιστικά στοιχεία για την οικονομία της χώρας». Οπως υπογραμμίζει ο κ. Εβερτ, «οι πιο πάνω προσλήψεις διενεργήθηκαν για λόγους νομιμοφάνειας από το ΑΣΕΠ, όμως, ως βασικό κριτήριο για την κατάρτιση του πίνακα επιτυχόντων ελήφθη υπόψη η προφορική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης χωρίς να γίνει γραπτός διαγωνισμός. Της επιτροπής αυτής μέλος ήταν ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πρώην διευθυντής του γραφείου του γ.γ. κ. Κουσουλάκου, Βασίλειος Κατριβέσης. Πέραν των ανωτέρω διορισμών, το όργιο ρουσφετολογίας στο Γενικό Λογιστήριο συνεχίστηκε με επιλεκτικές μεταξάξεις ημετέρων σύμφωνα με το άρθρο 23 του N. 3148/03. Μεταξύ των μεταταγέντων υπαλλήλων είναι επίσης κατά σύμπτωση η αδελφή του αρμόδιου υφυπουργού κ. Νικ. Φαρμάκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή