Πέφτει ο «αέρας» Γιώργου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσε το κυβερνών κόμμα, με την έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του κ. K. Σημίτη από τον κ. Γ. Παπανδρέου, δείχνει να εξαντλεί τη δυναμική της, εκτιμά η Νέα Δημοκρατία και πιστεύει πως με την υποχώρηση του «πυρετού» θα καταδειχθεί και πάλι η σαφής υπεροχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι νέες δημοσκοπήσεις της Οpinioκαι της MetroAnalysis που παρουσιάσθηκαν χθες και δίδουν στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα 3 και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα αξιολογούνται θετικά από τον κ. Γ. Σουφλιά, ο οποίος επισημαίνει πως παρ’ ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε επιθετικά το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφερε να επιτύχει την επιδιωκόμενη ανατροπή. Αξιολογεί επίσης ως ιδιαιτέρως θετική την αύξηση του ποσοστού της Ν.Δ. στο 40% μετά τα τελευταία γεγονότα και εκτιμά ότι τα βάρη της 20χρονης εξουσίας δεν μπορούν να υπερνικηθούν από το ΠΑΣΟΚ. Υπολογίζει στη μικρή απήχηση που είχε η διαδοχή στη Βόρειο Ελλάδα και αναμένει διεύρυνση της διαφοράς στο επόμενο διάστημα.

Στον αντίποδα, στο κυβερνών κόμμα, αν και ικανοποιημένοι από τη μείωση της μεγάλης διαφοράς των 8 μονάδων και την αποφυγή της συντριβής που τους επεφύλασσε ο κ. Σημίτης, αισθάνονται πως αν δεν υπάρξουν σαφέστερες δεσμεύσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου τα πράγματα θα μεταβληθούν και πάλι. Επιμένουν παρά ταύτα ότι επέτυχαν το ακατόρθωτο. Θεωρούν ότι, έστω και δύσκολα, οι εκλογές μπορούν να κριθούν οριακά υπέρ τους, αν και κατά βάθος θεωρούν πιθανότερη μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 1 – 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή