Πολιτικό ριάλιτι από τα κανάλια

Πολιτικό ριάλιτι από τα κανάλια

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσωπολατρία της κάμερας, η «επικοινωνιακή καταιγίδα» και ο αποκλεισμός των μικρών κομμάτων χαρακτηρίζουν τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, προκαλώντας ήδη έντονες αντιδράσεις του πληττόμενου πολιτικού κόσμου και την έκδοση αυστηρής οδηγίας από το ΕΣΡ.

Ο καταιγισμός εκτάκτων δελτίων για τα «μελομακάρονα» και τη «στάση για καφέ» του Γ. Α. Παπανδρέου συνοδεύεται από τηλεοπτικές εμφανίσεις δημοσιογράφων σε ρόλο Πυθίας ή «γαλιάντρας» υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά ότι υπάρχει «αυξημένο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την πολιτική»… Τα κανάλια δικαιολογούν τη στάση τους επικαλούμενα τον ανταγωνισμό, εντούτοις πολλοί εκτιμούν ότι τον τηλεοπτικό εκτραχηλισμό τροφοδοτούν ιδιοτελή συμφέροντα. Είναι σαφές πως οδεύουμε προς τις πλέον μιντιοκρατούμενες εκλογές που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα, με διακύβευμα πλέον όχι τα τηλεοπτικά ήθη αλλά την πολιτική κουλτούρα και την ίδια τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή