Στα πρωθυπουργικά περιορίζεται ο K. Σημίτης

Στα πρωθυπουργικά περιορίζεται ο K. Σημίτης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τερματισμό των προεκλογικών του εμφανίσεων, αμέσως μετά την ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, που φέρεται ικανοποιημένος από το μοντέλο πολιτικής επικοινωνίας που ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Σημίτης σε χθεσινή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες παρατήρησε πως «η εικόνα που εξέπεμψε ο Γ. Παπανδρέου στην περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στη Θράκη ήταν σαφώς πιο ελκυστική για τους πολίτες, απ’ ό,τι η αντίστοιχη του K. Καραμανλή». O πρωθυπουργός πρόσθεσε πως για τον κ. Γ. Παπανδρέου συνιστά πλεονέκτημα η άμεση επαφή με τον κόσμο, αλλά και το γεγονός ότι αποφεύγει τις ομιλίες σε αμιγώς κομματικά ακροατήρια.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη, οριστικοποιήθηκε επίσης το πρόγραμμα του κ. Σημίτη για το επόμενο διάστημα. O πρωθυπουργός θα έχει αύριο την εβδομαδιαία καθιερωμένη συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Γ. Παπανδρέου και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, θα υπάρξει άλλη μια σύσκεψη των «τριών» την εβδομάδα πριν από το συνέδριο της 6ης Φεβρουαρίου. Και από τούδε και στο εξής την ευθύνη συντονισμού του Μεγάρου Μαξίμου με το επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών θα αναλάβουν ο «εξ απορρήτων» του κ. Σημίτη κ. N. Θέμελης και ο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Παπανδρέου, κ. X. Παμπούκης.

Στον Πειραιά

Παράλληλα, μετά την εκλογή του κ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης θα αποφύγει τις εμφανίσεις προεκλογικού χαρακτήρα, και θα περιοριστεί σε παρεμβάσεις που συνδέονται ευθέως με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Πάντως, την Παρασκευή, ο κ. Σημίτης θα μεταβεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, στη Θεσσαλία, προκειμένου να παρουσιάσει τη Χάρτα Σύγκλισης στη Λάρισα, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την εκλογική του περιφέρεια, τον Πειραιά. Τέλος, για την Πέμπτη ο πρωθυπουργός έχει ορίσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας και βασικό εισηγητή τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευαγγ. Βενιζέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή