Τι είδαμε στις πρώτες περιοδείες

Τι είδαμε στις πρώτες περιοδείες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «K» βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο και στη Θράκη, όπου περιόδευσαν αντιστοίχως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής και ο μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου και ξεκίνησαν ουσιαστικά τον προεκλογικό τους αγώνα για την αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου. Οι απεσταλμένοι της, χωρίς να έχουν το άγχος της άμεσης τηλεοπτικής κάλυψης, παρακολούθησαν τους δύο «μονομάχους» και καταθέτουν την προσωπική τους άποψη για τα όσα είδαν και άκουσαν.

Ο κ. Καραμανλής, καλλιεργώντας την εικόνα του αυριανού πρωθυπουργού, εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους φίλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν έκρυψαν την οργή τους για την υπερπροβολή του κ. Γ. Παπανδρέου από τα τηλεοπτικά Μέσα, αλλά και την αδημονία τους να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία την εξουσία. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ορισμένα ιδιαίτερα σκληρά συνθήματα που φώναξαν, όπως «αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα», προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Καραμανλή. Το κλίμα αυτό, πάντως, δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος ανέπτυξε διάλογο με το ακροατήριό του και ύψωσε τους τόνους έναντι του βασικού αντιπάλου του.

Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από τη Θράκη, όπου απολαμβάνει υψηλής συμπάθειας στον κόσμο της μουσουλμανικής κοινότητας και να παίξει κυρίως στον κατ’ εξοχήν προνομιακό του χώρο, αυτόν της εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο, η συνολική εικόνα που εξέπεμψε δεν ήταν αυτή του πολιτικού που διεκδικεί την πρωθυπουργία, αλλά αυτού που κατά κύριο λόγο επιχειρεί να τονώσει το ηθικό των οπαδών του κόμματός του. O κ. Παπανδρέου προέβη σε γενικόλογες εξαγγελίες και είναι αξιοσημείωτο ότι απέφυγε να δεσμευθεί ή να τοποθετηθεί έναντι των οξυμμένων προβλημάτων της περιοχής. Εδειξε δε ότι προσανατολίζεται σε μία προεκλογική εκστρατεία «α λα Κλίντον», με την προσωπική επικοινωνία και γοητεία να παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή