Ν.Δ.: παλαιοκομματικά πυροτεχνήματα

Ν.Δ.: παλαιοκομματικά πυροτεχνήματα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του μελλοντικού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την ανεργία των νέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ν.Δ. διά του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος κ. Γ. Σουφλιά μίλησε για «παλαιοκομματικές μεθόδους» και «πυροτεχνήματα» και ο Συνασπισμός επετέθη με σφοδρότητα κατά του υπουργού Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «προσβολή προς τους νέους».

«Οι σημερινές προεκλογικές υπερβολικές υποσχέσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου κινούνται στο πλαίσιο των παλαιοκομματικών μεθόδων, ενώ οι εκλογές χρειάζονται σοβαρές πολιτικές. H ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα όπως είναι η πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, η οποία είναι ανεδαφική, δεν αντιμετωπίζει την ανεργία αλλά την ανακυκλώνει. Την πρότασή του δεν την αντέχει το υπερχρεωμένο κράτος, ούτε το προβληματικό ασφαλιστικό μας σύστημα. Εξάλλου δεν εφαρμόζεται σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Σουφλιάς. Στη Βουλή εξάλλου ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στ. Μάνος ρώτησε τον υπουργό Εργασίας αν έχει κοστολογήσει και αν συμφωνεί με τις προτάσεις Παπανδρέου. O κ. Δημ. Ρέππας απάντησε ότι κινούνται στο πλαίσιο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ενώ δεν αναφέρθηκε στο κόστος τους.

Για «μείωση της αξιοπρέπειας των νέων» μίλησε εκ μέρους του Συνασπισμού ο κ. Δημ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι αν εφαρμοσθεί η πρόταση Παπανδρέου, χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους, οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία το IKA, που θα στερείται πολύτιμους πόρους, χωρίς να προβλέπεται η κάλυψή τους και χορηγεί «νέο δώρο» στις επιχειρήσεις, για να δημιουργήσουν προσωρινές και ανασφάλιστες θέσεις εργασίας, σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή