Βγάζουν τη νεολαία σε δημοπρασία

Βγάζουν τη νεολαία σε δημοπρασία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες για την ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, και απευθυνόμενος στον κ. Γ. Παπανδρέου, τον κάλεσε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αντί να βγάζει σε προεκλογική δημοπρασία τη νεολαία και τα προβλήματα της ζωής τους», να δώσει ευθείες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Γιατί μετά οχτώ χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων; Τι λέει ο κ. Παπανδρέου για το γεγονός ότι σε κάθε ελληνική οικογένεια υπάρχει κι ένας άνεργος; Τι έχει να πει η ηγεσία Σημίτη – Παπανδρέου για το ότι κονδύλια κοινοτικών Ταμείων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων (1,7 A΄ και B΄ ΚΠΣ, 1,3 Γ΄ ΚΠΣ) για το ανθρώπινο δυναμικό, κατασπαταλήθηκαν, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι τελευταία στην απασχόληση και πρωταθλήτρια στην ανεργία; Γιατί στην Ελλάδα το κατώτερο ημερομίσθιο, ο χαμηλότερος μισθός και η μικρότερη σύνταξη είναι κάτω από το 50% του μέσου όρου της Ε.Ε.»;

Μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων, ο πρόεδρος του ΣΥανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχει μπει ξανά σε εφαρμογή η γνωστή συνταγή του λαϊκισμού: Απόκρυψη της αλήθειας, συν εμπόριο εξαγγελιών για το μέλλον, συν επικοινωνιακός ορυμαγδός, ίσον εικονική πραγματικότητα». Και επέκρινε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική τους «επέβαλαν νομοθετικά την καθήλωση των συντάξεων, ενώ παράλληλα, υπάρχουν πάνω από 800 χιλιάδες συνταξιούχοι, όχι αγρότες, με σύνταξη 300-350 ευρώ το μήνα».

Το Χρηματιστήριο

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Χρηματιστηρίου, επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνητικές επιλογές αφαίμαξαν τους πόρους των Ταμείων για να τακτοποιούν πελατειακές υποχρεώσεις στο όνομα δήθεν κοινωνικής πολιτικής», και αναρωτήθηκε: «Ποια ευθύνη αναλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου για το ότι δύο τρισεκατομμύρια δραχμές από τους πόρους των Ταμείων σπρώχτηκαν στο Χρηματιστήριο για να λεηλατηθούν και να χαθούν»; Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι «στον τομέα της εργασίας, της απασχόλησης, της ασφάλισης και των εισοδημάτων, η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. συγκλίνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή