Πρόταση χωρίς εξασφάλιση πόρων για άνεργους νέους

Πρόταση χωρίς εξασφάλιση πόρων για άνεργους νέους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απόφοιτοι Λυκείου και TEE που δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και οι απόφοιτοι AEI και TEI έως 29 ετών θα μπορούν να προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις για 4ετή απασχόληση, με πλήρη μισθό και ιατρική περίθαλψη, χωρίς οι εργοδότες να είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή την πρόταση διατύπωσε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λαύριο, επιλέγοντας -όχι τυχαία- να θίξει το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης εντός Αττικής περιοδείας του, στη συγκεκριμένη περιοχή, που ταλανίστηκε από την οικονομική κρίση και αντιμετώπισε τον εφιάλτη της ανεργίας.

Η πρόταση του κ. Παπανδρέου βρήκε θετική ανταπόκριση στους περίπου 500 συγκεντρωμένους που τον υποδέχτηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Πριν ανέβει στο βήμα, αντάλλαξε χειραψίες μαζί τους. Στη συνέχεια έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησε με όσους περαστικούς έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Ακολούθησε επίσκεψη στο Ολοήμερο Πειραματικό Σχολείο της πόλης, όπου είχε σύντομες συζητήσεις με μαθητές και ξεναγήθηκε στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου. Τέλος, κατευθύνθηκε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας και απάντησε σε ερωτήσεις εργαζομένων, αποφεύγοντας όμως να πάρει σαφή θέση σε καίρια ζητήματα, όπως αυτό του 35ώρου. «H θέσπισή του είναι ευκταία αλλά πρέπει να αποτελέσει πρώτα αντικείμενο διαλόγου καθώς η μείωση του χρόνου εργασίας μπορεί να μειώσει την ανταγωνιστικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή