Απεδέχθη τη συνυπευθυνότητα ο διάδοχος

Απεδέχθη τη συνυπευθυνότητα ο διάδοχος

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στην κριτική του προέδρου της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή ότι είναι συνυπεύθυνος για τα πεπραγμένα της οκταετίας του κ. K. Σημίτη επιχείρησε να δώσει, για πρώτη φορά χθες, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντίπολίτευσης ότι ακολουθεί σε όλα τα θέματα τακτική «ώριμου φρούτου».

Ο κ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο Λαύριο, ανέφερε συγκεκριμένα: «Ρωτάει η αντιπολίτευση: Πού ήταν ο Γιώργος; Πού ήταν ο Γιώργος όταν ο Ανδρέας έβαλε το στίγμα του για τη νέα Ελλάδα; Πού ήταν ο Γιώργος όταν ο Σημίτης έχτιζε την ισχυρή Ελλάδα; Ας καταλάβει επιτέλους η Ν.Δ. μια για πάντα: Ημουν εδώ, είμαι εδώ και θα είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ, με το έργο και τη συμμετοχή μου, με τις ελπίδες και τις προσδοκίες μου».

Η διαφορά

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εξωτερικών, αν και σε χαμηλούς τόνους και χωρίς ονομαστικές αναφορές στον κ. Καραμανλή, πρόσθεσε πως «θα αρνούμαι καθημερινά αυτό που πρεσβεύει η ηγεσία της Ν.Δ., δηλαδή τη μοιρολατρία, τη μιζέρια, το μηδενισμό, την απελπισία, θα αρνούμαι να περιμένω τις εξελίξεις ως ώριμο φρούτο. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκληση για τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η δημοκρατία δεν εξαρτάται από τον αριθμό των υποψηφίων, αλλά από τη δυνατότητα των πολιτών να αποφασίσουν. H ευρύτατη συμμετοχή πολιτών ακόμη και εκτός ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία της 8ης Φεβρουαρίου απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Ε.Γ. υπό τον γραμματέα του κόμματος κ. M. Χρυσοχοΐδη. Κατά τη συνεδρίαση τέθηκε ως στόχος η συμμετοχή να υπερβεί κατά πολύ τα 150 χιλιάδες μέλη που αριθμεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, δεν έγινε συζήτηση για τους υποψηφίους που θα καλύψουν τα «κενά» στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος και το θέμα θα απασχολήσει νέα συνεδρίαση του οργάνου αύριο. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι στη B΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της υποψηφιότητας του κ. Στ. Μπένου και του πρώην βουλευτή κ. Παλαιοθόδωρου. Αντιθέτως, φαίνεται πως εκτός συνδυασμών θα παραμείνει ο κ. Θ. Κατσανέβας.

Συνάντηση με Λαλιώτη

Σήμερα, εν τω μεταξύ, σε συνάντηση με τον κ. Γ. Παπανδρέου θα οριστικοποιηθεί η επανενεργοποίηση κ. K. Λαλιώτη. O κ. Παπανδρέου θα δεχθεί επίσης, ενόψει του συνεδρίου, τους πρώην γραμματείς κ. A. Τσοχατζόπουλο και K. Σκανδαλίδη, ενώ νωρίτερα θα μετάσχει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη και τον κ. M. Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Γείτονας

Τέλος, σε δηλώσεις του, χθες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γείτονας σημείωσε πως «πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο κ. Καραμανλής και η παράταξή του ξανάρχισαν τις ύβρεις, τα υπονοούμενα και τις κορώνες», ενώ ο κ. Θ. Τσούρας υπογράμμισε πως «ο κ. Παπανδρέου θα δεσμευθεί με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει αμέσως μετά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και μόνο απ’ αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή