«Να είμαστε υπεύθυνοι στα εθνικά»

«Να είμαστε υπεύθυνοι στα εθνικά»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη απεμπλοκής των εθνικών θεμάτων από τον προεκλογικό αγώνα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να επιδειχθεί διάθεση εθνικής συναινέσεως και περίσσευμα υπευθυνότητος. Τώρα περισσότερο από ποτέ «πρέπει» να δείξουμε όλοι διάθεση εθνικής συναινέσεως και περίσσευμα υπευθυνότητος και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα πρέπει να αφήσουμε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την εμπλοκή των εθνικών θεμάτων στον προεκλογικό αγώνα», δήλωσε ο κ. Καραμανλής μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο ανέλαβε τη δέσμευση ότι «από τις 8 Μαρτίου -με τη βούληση του ελληνικού λαού- θα εργασθούμε στο ίδιο πνεύμα για την ευόδωση των προσδοκιών του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε «ταύτιση απόψεων» κατά τις συνομιλίες του με τον κ. Παπαδόπουλο και πρόσθεσε ότι αφού με ενωμένες δυνάμεις προωθήσαμε την ένταξη και τώρα που η ένταξη επετεύχθη, στόχος μας είναι η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσεως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του OHE και το κοινοτικό κεκτημένο.

Η υποδοχή

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφίχθη χθες στη Λευκωσία, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του, προσκεκλημένος του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. N. Αναστασιάδη και είχε συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Χριστόφια και τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου κ. Γλαύκο Κληρίδη. Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν κατά τη διαδρομή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας προς τη Λευκωσία συγκεντρωμένοι πολίτες με ελληνικές σημαίες.

Μιλώντας αργά το βράδυ σε συγκέντρωση Ελληνοποντίων και Ελλαδιτών φίλων της Ν.Δ. άφησε αιχμές κατά του κ. Γ. Παπανδρέου και ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη των παλιννοστούντων. Συγκεκριμένα εξήγγειλε τη χορήγηση ειδικού δελτίου ταυτότητας σε όλους τους ομογενείς, που τη δικαιούνται χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μίλησε επίσης για επενδυτικά κίνητρα, φορολογικές ελαφρύνσεις και φροντίδα για τη στέγαση και σημείωσε ότι «αμέσως μετά τις εκλογές θα εξετάσουμε με την κυπριακή κυβέρνηση τρόπους που θα δώσουν λύσεις στα ζητήματα των δανείων, της γης και της θητείας, χωρίς καμιά διάκριση και κανένα αποκλεισμό, γιατί οι διακρίσεις ανήκουν στο παρελθόν».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Μαρτίου είπε ότι «είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Δίνουμε τη μάχη της συμμετοχής απέναντι στην απάθεια, της αξιοσύνης απέναντι στην τηλεπαραίτηση, τη μάχη των νέων ανθρώπων για το πεπρωμένο τους και τη μάχη των παλαιοτέρων για αυτά που δικαιούνται». Υπογράμμισε τέλος ότι «κοιτάμε μπροστά, για εμάς δεν υπάρχει παρελθοντικό μέλλον, αλλά υπάρχουν παρελθόν και μέλλον και εμείς διαλέγουμε το μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή