Εξηγήσεις στη Βουλή για Altec ζητεί η Ν.Δ.

Εξηγήσεις στη Βουλή για Altec ζητεί η Ν.Δ.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητεί η Νέα Δημοκρατία για την αδιαφανή διαδικασία που αφορά την υπόθεση της μετοχής «Ελεύθερη Τηλεόραση A.E» (Αλτερ), καθώς και των μετοχών της «Αλτεκ» και της «Μάικρολαντ». Συγκεκριμένα, για δεύτερη φορά σε ένα εξάμηνο, τα μέλη της επιτροπής κ. κ. Πρ. Παυλόπουλος, Αννα Μπενάκη, N. Κατσαρός και M. Κεφαλογιάννης ζητούν από τον πρόεδρο κ.Φοίβο Ιωαννίδη να τη συγκαλέσει άμεσα ώστε να συζητηθεί η όλη υπόθεση και οι εξελίξεις της, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είχε διαβεβαιώσει ότι ο έλεγχος από την υπηρεσία του δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, στο κείμενο επισημαίνεται ότι στις 18 Ιουνίου πέρυσι είχαν ζητηθεί εξηγήσεις ως προς την απόφαση του προέδρου του Δ. Σ. του X.A. για την άρση του μέτρου της αναστολής διαπραγμάτευσης των ως άνω μετοχών. Στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών στις 25 Ιουλίου ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είχε υποστηρίξει ως προς την Αλτεκ, ότι ο έλεγχος δεν είχε ολοκληρωθεί και είχε δεσμευθεί να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του.

«Σήμερα», συνεχίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ., «6 περίπου μήνες μετά την παραπάνω συζήτηση και τη συνακόλουθη διαβεβαίωση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση ως προς τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου που διενεργήθηκε. Παρά την κρισιμότητα των θεμάτων που εκθέσαμε η επιτροπή δεν έχει συγκληθεί ώς σήμερα. Τώρα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός, το οποίο πληροφορηθήκαμε διά του Τύπου, ότι αφ’ ότου ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔΟΕ για την εταιρεία «Αλτεκ», επιβλήθηκε σε αυτήν πρόστιμο δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το ύψος των παραβάσεών της», καταλήγει η επιστολή προς τον κ. Ιωαννίδη. Σημειώνεται πάντως ότι προ ημερών σε επικοινωνία μας με τον κ. Ιωαννίδη είχαμε θέσει το θέμα, και ο πρόεδρος είχε απαντήσει ότι δεν προτίθεται να συγκαλέσει συνεδρίαση επί του θέματος. Βέβαια, ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις δεν αποκλείεται να αναθεωρήσει τις προθέσεις του. H αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει επίσης και το θέμα της αύξησης του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που παρά τη ρητή διάταξη του νόμου, παραμένει 7μελής έναντι 9μελούς που προβλέπεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή