Γενικόλογες οι αναφορές Παπανδρέου υπέρ γυναικών

Γενικόλογες οι αναφορές Παπανδρέου υπέρ γυναικών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλέγμα προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση διαλόγου με εργαζόμενες γυναίκες στην Καλλιθέα.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε ειδικότερα τη δημιουργία μικρών και ευέλικτων παιδικών σταθμών σε όλες τις συνοικίες, οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη και σε σπίτια.

Η ανεργία

Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου, που δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το πρόβλημα της ανεργίας, επανέφερε την πρόταση για την πρόσληψη νέων σε ηλικία ατόμων χωρίς την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει πλέγμα ειδικών ρυθμίσεων για την προστασία των ανέργων γυναικών μεγάλης ηλικίας. Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σημείωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε στο πλαίσιο του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη να λειτουργήσει και Σύμβουλος Ισότητας, όπου θα είναι δυνατόν να προσφεύγουν γυναίκες τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται.

Ο κ. Παπανδρέου προέβη τέλος σε εκτενείς αναφορές στα προβλήματα των γυναικών – μεταναστών και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες. O υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο διάλογο με τις γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί στο δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας και περιορίστηκε σε ένα σύντομο χαιρετισμό. O κ. Παπανδρέου προλογίζοντας την εκδήλωση σημείωσε πως «είμαστε εδώ ενωμένοι και είδα σήμερα τους τρεις πρώην γραμματείς, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Κώστα Λαλιώτη», ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «ενωμένοι προχωρούμε, δεν μας περισσεύει κανείς στη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη».

Δέσμευση

Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως πολλές από τις προτάσεις που κατατίθενται στη διάρκεια του διαλόγου που πραγματοποιεί με τους πολίτες θα ενταχθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, «είμαστε εδώ για να ακούσουμε τη φωνή της γυναίκας και αυτές οι σκέψεις και προτάσεις θα γίνουν δέσμευση δική μας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δέσμευση από τις 8 Μαρτίου για το έργο της επόμενης κυβέρνησής μας».

Περιοδεία

Η επόμενη προεκλογική δραστηριότητα του κ. Γ. Παπανδρέου έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα. Κατά την περιοδεία του, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται πως θα προβεί σε εξαγγελίες είτε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε για τους αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των επιτελών του κ. Γ. Παπανδρέου είναι μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, να καταθέτει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για διάφορα προβλήματα της χώρας που θα προκαλεί «συζητήσεις» ώστε να εμφανίζεται ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή