ΣΥΝ: νεοφιλελεύθερο το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝ: νεοφιλελεύθερο το ΠΑΣΟΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σκληρότατη επίθεση της Αριστεράς εναντίον του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων. «H νέα περίοδος την οποία επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να βάζει το δίλημμα: ή ανασφάλιστοι ή άνεργοι. Δεν φταίει η εργασία και η κοινωνική ασφάλιση για την ανεργία», δήλωσε, μιλώντας σε σωματεία απολυμένων ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «η πρόταση του κ. Παπανδρέου για την τετραετή εργασία των νέων χωρίς ασφάλιση και προστασία της δουλειάς τους, μετά και από την πρόταση για μη κρατικά Πανεπιστήμια, ολοκληρώνει την εικόνα. Αυτό που φέρνει ο κ. Παπανδρέου και το δικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το νέο. Είναι απλώς ο νεοφιλελευθερισμός. Μετά την αποκάλυψη των διπλών βιβλίων που υπάρχουν και στην ανεργία, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία, βγάζοντας στην προεκλογική δημοπρασία τη νεολαία και τα προβλήματα ζωής και απασχόλησης».

Κάνοντας μια αναδρομή στο πλήθος των υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της ανεργίας όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Κωνσταντόπουλος συγκέντρωσε στοιχεία που εντυπωσιάζουν: «Τρία Εθνικά Σχέδια Δράσης για την απασχόληση, πέντε νόμοι και δεκάδες αποφάσεις για την ανεργία. Τρία ΚΠΣ με τρία (3) τρισεκατομμύρια δραχμές για το ανθρώπινο δυναμικό. Προεκλογικές δεσμεύσεις το 2000 και το 1996 για 300.000 νέες θέσεις εργασίας και 600.000 θέσεις αμειβόμενης κατάρτισης και επανακατάρτισης, αποδεικνύουν σήμερα την πολιτική αποτυχία και υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής, μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ανεργίας των περίπου 600.000 ανέργων».

Το ΚΚΕ

Από την πλευρά της, «ευχή προς τους εργοδότες» χαρακτήρισε η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα την πρόταση Παπανδρέου για τη μη καταβολή ασφαλίστρων από τους νέους εργαζόμενους για περίοδο τεσσάρων ετών και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι προσπαθούν με αποπροσανατολιστικές συζητήσεις να «σβήσουν» την αντιλαϊκή τους πολιτική. H γραμματέας του KKE τόνισε ότι με τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου ανοίγει η σελίδα της ανασφάλιστης προσωρινής εργασίας και ότι ο μέλλων πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να αναπτύξουν άμεσες σχέσεις, με τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και από εκεί να αντλούν το ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό.

Ο κ. Δ. Τσοβόλας δήλωσε ότι «η πρόταση του κ. Παπανδρέου για απασχόληση των ανέργων νέων μέχρις 29 ετών για 4 χρόνια, χωρίς ασφάλιση, αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για τον εγκλωβισμό και τον αποπροσανατολισμό της νεολαίας που η νεοφιλελεύθερη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχει οδηγήσει σε ρεκόρ ανεργίας, που ξεπερνά το 30%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή