Διακομματική για προβολή κομμάτων

Διακομματική για προβολή κομμάτων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους όρους προβολής κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αναμένεται να διαμορφώσει στην αυριανή της συνεδρίαση η διακομματική επιτροπή, προκειμένου εγκαίρως να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα αποτυπώνει δικαιώματα και υποχρεώσεις, υποψηφίων και Μέσων Ενημέρωσης κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο. Ηδη τα υπουργεία Εσωτερικών και Τύπου σε κοινή τους σύσκεψη συζήτησαν το θέμα, ενώ τις προτάσεις τους έχουν διαμορφώσει και τα κόμματα. Το θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της διακομματικής, είναι τα «παράθυρα» που αφήνει ανοικτά -για διαφορετικές ερμηνείες- ο τελευταίος νόμος, που θέτει τους κανόνες κατά την προεκλογική περίοδο, και κυρίως οι περιορισμένες εμφανίσεις των υποψήφιων βουλευτών.

Χθες, το θέμα της προετοιμασίας της εκλογικής αναμέτρησης απασχόλησε το Συμβούλιο Περιφερειών σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. Τις επόμενες μέρες, οι περιφερειάρχες θα συγκροτήσουν τις επιτροπές ελέγχου στην έδρα κάθε νομού, στις οποίες συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, αλλά και των κομμάτων που θα καταρτίσουν πλήρεις συνδυασμούς τουλάχιστον στο 70% των περιφερειών της χώρας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ειδική προετοιμασία που πρέπει να γίνει, καθώς οι εκλογές διεξάγονται αρχές Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα από μια πιθανή κακοκαιρία. Προς αυτή τη κατεύθυνση εξετάζονται ειδικά μέτρα, τόσο για τη μεταφορά των δικαστικών αντιπροσώπων όσο και των εκλογέων.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών το ύψος των εκλογικών αποζημιώσεων των υπαλλήλων δήμων, νομαρχιών, περιφερειών και υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των αστυνομικών. Τέλος, καθορίστηκε ότι η 20ή Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημερομηνία για τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων, ενώ την 25η Φεβρουαρίου θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Αρειο Πάγο. Πέντε μέρες νωρίτερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή