Το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση υστερίας

Το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση υστερίας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγελαφικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι εξελίξεις που διαδραματίσθηκαν στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «υπόθεση Πάχτα». Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ε.Γ. να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων οι 9 βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς», ο εκ των πρωτεργατών της κ. Γ. Ανθόπουλος έκανε χθες γνωστό, μιλώντας στην τηλεόραση του «Αντέννα», ότι ο ίδιος έβαλε τις υπογραφές των κ. Διαμαντή, Κίρκου και Κουρουμπλή στην τροπολογία εν αγνοία τους. O κ. Ανθόπουλος ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, με βάση το γεγονός ότι οι συνάδελφοί του είχαν υπογράψει τον Δεκέμβριο την τροπολογία και επειδή, όπως είπε με… αφοπλιστική αφέλεια, «η εταιρεία μού είπε ότι συμφωνούν»! Πρόσθεσε ότι ρώτησε μόνο τον κ. X. Τσιόκα, ο οποίος και αρνήθηκε και γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρόσθεσε την υπογραφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανθόπουλος παραδέχθηκε την… πρωτοβουλία του κατά τη συνάντηση που είχαν χθες ο ίδιος, οι κ. Χρυσανθακόπουλος, Κουρουμπλής, Φλώρος και Κίρκος με την άτυπη τριμελή επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (Ακριβάκης, Γείτονας, Λεβογιάννης). Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι στη συνάντηση οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα και η αντίδραση του κ. Κίρκου, ο οποίος νωρίτερα είχε προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, ήταν οξύτατη. Εξίσου οξείες αναφορές είχε αργότερα ομιλία του κ. Χρυσανθακόπουλου στην Πάτρα, ο οποίος επιρρίπτει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες στο Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του κόμματος «έστησε» όλη την ιστορία.

Η «αποκάλυψη» του κ. Ανθόπουλου εγείρει τόσο νομικό όσο και πολιτικό ζήτημα. Το νομικό αφορά στο αδίκημα της πλαστογράφησης, για το οποίο μπορεί να διωχθεί ποινικά εφ’ όσον αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του. Το πολιτικό εκθέτει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γ. Παπανδρέου, που έσπευσαν τη νύχτα της Παρασκευής να θέσουν εκτός ψηφοδελτίων όλους τους βουλευτές. Ηδη προς αυτήν την κατεύθυνση υπάρχουν εισηγήσεις προς τον κ. Παπανδρέου να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση για τους κ. Κίρκο, Κουρουμπλή και Διαμαντή. Αν και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει μία τέτοια προοπτική, εμμένοντας στις θέσεις που έχει εκφράσει. Το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα, πάντως, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο επιτελείο του, που αναζητεί κάποια «μεγάλη πολιτική κίνηση» που θα αλλάξει την ατζέντα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αυριανή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη να έχει χαρακτήρα συνολικής πολιτικής πλατφόρμας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή