H κρίση κλονίζει το ΠΑΣΟΚ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτες διαστάσεις προσλαμβάνει η κρίση στο κυβερνών κόμμα μετά την πολιτική έκρηξη των τελευταίων ημερών. H επίμαχη τροπολογία Πάχτα ήλθε σαν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που άναψε φωτιά μεγάλη και έφερε το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με τον σκανδαλώδη βίο του, με όλα εκείνα που συνθέτουν την καθεστωτική μορφή του, με αυτά που προκαλούν τη θυμηδία και την οργή των πολιτών. Οι προσδοκίες για ανάταξη των δυνάμεων υποχωρούν, ο προαλειφόμενος νέος αρχηγός αμφισβητείται, οι καρατομηθέντες βουλευτές αλληλοκατηγορούνται και ο πρωταγωνιστής προώθησης της αμαρτωλής τροπολογίας πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Ανθόπουλος έφθασε να παραδεχθεί ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές συναδέλφων του και τώρα αντιμετωπίζει ποινικές και άλλες ευθύνες. Γεγονός πρωτοφανές για μέλος του Κοινοβουλίου και πρώην υπουργό. Νιώθει κανείς πως το ΠΑΣΟΚ ζει μέρες ιταλικές, λίγο πριν η Δικαιοσύνη αρχίσει και ξηλώνει τους μηχανισμούς των κομμάτων του Κράξι και του Αντρεότι.

Γενική είναι η πεποίθηση ότι η παρούσα κρίση αποσταθεροποιεί το κυβερνών κόμμα, απονευρώνει την όποια νεωτερικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αφαιρεί επιχειρήματα από το στελεχικό δυναμικό του, κλονίζει την πίστη των οπαδών του και επιδρά καταλυτικά στο εκλογικό σώμα. Κάτι που κατεγράφη σε τηλεφωνική δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις», η οποία καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε 10 ποσοστιαίες μονάδες από τη λεγόμενη παράσταση νίκης τις προηγούμενες τρεις ημέρες.

100 τροπολογίες και δώρα σε ΜΜΕ

Παρά το φιάσκο της τροπολογίας Πάχτα η κυβέρνηση επιμένει σε «βροχή» ανάλογων ρυθμίσεων της τελευταίας ώρας. Ηδη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχουν προστεθεί 100 τέτοιες ρυθμίσεις, μικρά και μεγάλα ρουσφέτια, που καλύπτουν συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα. Ανάμεσα στον κυκεώνα των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων ξεχωρίζoυν ειδικές ρυθμίσεις που προσφέρουν προεκλογικά δώρα στα MME, με προφανή προσδοκία της υποστήριξή τους. Συγκεκριμένα επιχειρείται ρύθμιση των οφειλών και μείωση του φόρου επί των διαφημίσεων, ενώ παρατείνεται μέχρι το 2008 το καθεστώς των δαπανών χωρίς παραστατικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή