Αμαρτωλό το σύστημα ΠΑΣΟΚ με παλιά και νέα ηγεσία

Αμαρτωλό το σύστημα ΠΑΣΟΚ με παλιά και νέα ηγεσία

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδεικνύοντας το γενικότερο συμπέρασμα ότι «το σύστημα ΠΑΣΟΚ, όποια κι αν είναι η ηγεσία του, δεν αλλάζει», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής θα επιτεθεί με δριμύτητα κατά του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη και του μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη σημερινή ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που αφορά την πολιτική της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς των λειτουργιών του κράτους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρηγίλλης τονίσθηκε ότι παρά τις όποιες προσπάθειες που πιθανότατα θα εκδηλωθούν ακόμη πιο έντονα κατά τη σημερινή συζήτηση, να σημειωθεί η πολυπόθητη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατό να συμβεί, καθώς η κυβέρνηση παρουσιάζεται βαθύτατα διχασμένη.

Συνυπευθυνότητα

Το σκάνδαλο της τροπολογίας Πάχτα κατέδειξε σαφώς, τόνιζαν χθες επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώτον, τη συνυπευθυνότητα παλαιών και νέων «σωτήρων», καθώς και τη δυαρχία που δημιουργεί ρήγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιτείνοντας την εικόνα σύγχυσης και διάλυσης που κυριαρχεί στον δημόσιο βίο. H Ρηγίλλης αναμένει εξάλλου ότι θα κλιμακωθεί η επιχείρηση της κυβέρνησης να εμπλέξει και στελέχη της Ν.Δ. στην υπόθεση Πάχτα, προκειμένου να μεταθέσει τις ευθύνες της. H απάντηση που δίνεται σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που νομοθετεί και ασκεί εξουσία, αλλά οι υπουργοί, η πλειοψηφία των οποίων έχει αποδειχθεί πως διατηρούν προνομιακές και φιλικές σχέσεις με ουκ ολίγους επιχειρηματίες και με αρκετούς μάλιστα που πρωταγωνίστησαν στις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου. Υπογραμμίζεται επίσης ότι στις αρχές Δεκεμβρίου οι κ. Μεϊμαράκης και Λιάσκος δέχθηκαν εκπρόσωπο της Τεχνικής Ολυμπιακής, που είχε ζητήσει να παρουσιάσει στη Ν.Δ. την τροπολογία και του απάντησαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί και δεν θα τη στηρίξει.

Ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στην ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» και θα τονίσει ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» προσβάλλει το Κοινοβούλιο, περιφρονεί τους θεσμούς και πριν φύγει, σπεύδει να τακτοποιήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και γραμμάτια. Θα σταθεί ιδιαιτέρως στο ζοφερό κλίμα που προκάλεσε η τροπολογία Πάχτα και θα υπογραμμίσει ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κ. Γ. Παπανδρέου για τη διαμόρφωση των ηθικών «αξιών», που διέπουν τους κυβερνώντες. Αναμένεται επίσης να αναδείξει «το φαινόμενο της βιομηχανίας κατάθεσης νομοσχεδίων, που έχει στήσει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα» και να μιλήσει για εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης, η οποία, όπως χαρακτηριστικά θα τονίσει, «σέρνεται πίσω από τα γεγονότα» και δημιουργεί ένα κλίμα πλήρους αποσύνθεσης. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναφερθεί επίσης, εκτός από την υπόθεση Πάχτα, στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και στην προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να διορίσει νέο πρόεδρο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή