Ανατροπή κλίματος επιζητούν Σημίτης – διάδοχος

Ανατροπή κλίματος επιζητούν Σημίτης – διάδοχος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπέρβαση της τρέχουσας κρίσης που πλήττει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Πάχτα, και μάλιστα μεσούσης της πλέον κρίσιμης φάσης της προεκλογικής περιόδου, θα επιχειρήσουν σήμερα μέσω δύο «παράλληλων» εμφανίσεων ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης.

Στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Παπανδρέου σε ομιλία που θα απευθύνει στη Θεσσαλονίκη θα αιτιολογήσει την επιλογή του να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τους δέκα βουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση Πάχτα.

Παράλληλα, προτίθεται να αναπτύξει, εν είδει «συνολικής πλατφόρμας», συγκεκριμένες προτάσεις για το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και τη θέσπιση αυστηρών κανόνων διαφάνειας.

Οπως αναφέρουν εξ άλλου στενοί συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Παπανδρέου μπορεί να αξιοποιήσει την παρούσα ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία προκειμένου να αναφερθεί διεξοδικά στην πολιτική του πρόταση για μετεξέλιξη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά της κοινωνίας.

Παράλληλα, στο κυβερνών κόμμα, παρά την ακραία επιβάρυνση του πολιτικού κλίματος το τελευταίο τριήμερο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των επερχόμενων εκλογών κυρίως λόγω των ευρημάτων από δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν μεν πτώση του ΠΑΣΟΚ στα ερωτήματα της παράστασης νίκης -καθώς και της πρόθεσης ψήφου-, αλλά και ευρεία αποδοχή των πρόσφατων επιλογών του κ. Γ. Παπανδρέου.

Στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σημίτης θα αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή. O πρωθυπουργός αναμένεται πως θα αναφερθεί στα γεγονότα και τις επιλογές της κυβέρνησης στην υπόθεση Πάχτα, αλλά θα είναι άκρως επιθετικός έναντι της τακτικής την οποία ακολουθεί η Ν.Δ.

Εξ άλλου, υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αφήνουν σαφώς να εννοηθεί πως εάν η Ν.Δ. δεν επιθυμεί μια προεκλογική περίοδο στην οποία θα κυριαρχεί ο «πολιτικός πολιτισμός», το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να την ακολουθήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή