Παγώνουν διαγωνισμό στο Γεωργίας λόγω Στέγγου

Παγώνουν διαγωνισμό στο Γεωργίας λόγω Στέγγου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την εταιρεία «Τεχνική Ολυμπιακή». H κοινοπραξία «Τεχνική Ολυμπιακή A.E.- Δημιουργία A.E.- ΠΛΥΦΑ A.E.» είχε αναδειχθεί μειοδότης σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να αγοράσει κτίριο στο οποίο θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του. H διαδικασία έχει κρατήσει περισσότερο από 4 χρόνια, αν και το πρόβλημα στέγασης του υπουργείου είναι έντονο. Τον Δεκέμβριο του 2003 και ενώ δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμα ο διαγωνισμός στον μειοδότη, κινήθηκαν οι διαδικασίες για άμεση προώθηση του θέματος. Ωστόσο, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι «πάγωσαν όλες οι ενέργειες», ενώ ενδέχεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Συγκεκριμένα στις 19/12 του 2003 η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου απέστειλε έγγραφο στους γενικούς διευθυντές και τους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου στις 13 Ιανουαρίου του 2004 να πραγματοποιηθεί συνάντηση για την οριστική επίλυση του θέματος. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, σε ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ), η κοινοπραξία «Τεχνική Ολυμπιακή A.E.- Δημιουργία A.E.- ΠΛΥΦΑ A.E.» αναδείχθηκε μειοδότης εφ’ όσον συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο δείκτη κατάταξης προσφορών. Σύμφωνα με την πρόταση της κοινοπραξίας, θα κατασκευαστεί κτίριο που θα αποτελείται από 16.128 τ.μ. χώρους γραφείων και 13.992 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο επί της οδού Κορυτσάς στον Βοτανικό. Το κόστος της κατασκευής ανέρχεται σε 41 εκατομμύρια ευρώ, η ΚΕΔ θα δανειοδοτήσει το υπουργείο με 25,4 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και το υπουργείο θα συνεισφέρει ίδια κεφάλαια ύψους 15,6 εκατομμυρίων ευρώ. H σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και υπήρξε συμφωνία εφ’ όσον εξασφαλιστεί ότι ο σταθμός του Μετρό θα βρίσκεται κοντά. Ωστόσο η ΠΟΓΕΔΥ (Παννελήνια Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Γεωτεχνικών) με ανακοίνωσή της προς το υπουργείο στις 26 Ιανουαρίου επισημαίνει ότι η σπουδή με την οποία προωθήθηκε το θέμα, συνδυαζόμενη με τα τελευταία γεγονότα γύρω από την «Ολυμπιακή Τεχνική», δημιουργεί ερωτήματα, τη στιγμή που μάλιστα η συμφωνία δεν εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή